Auteursrechtgids

Auteursrechtgids
  • Hoofdlijnen voor de praktijk
  • Author(s): M.J. Frequin
  • ISBN Book: 978-94-6290-963-2, #3 edition
  • ISBN E-Book: 978-90-8974-683-2, #3 edition
  • Year of publication: 2021
  • Product specifications
€ 40,00
Product in stock
Delivery in 1 - 3 days (The Netherlands)
Due to an especially busy period for us and our suppliers, your order can arrive a bit later. Our apologies for any inconvenience.
€ 40,00
Readily available
Request a free teacher copy for this product.
Request
  • Free shipping from € 50 for domestic orders
  • 14-day right of return
  • Leading authors

Full description

Wat wordt beschermd door het auteursrecht? Wat zijn de naburige rechten van 
uitvoerende kunstenaars, producenten en omroepen? Wie heeft het auteursrecht en over welke rechten kan de auteur beschikken? Waar moet ik rekening mee houden als ik gebruikmaak van werk van anderen: wat mag wel en waarvoor moet ik eerst toestemming vragen? Wat zijn de wettelijke regels voor het contract tussen een maker en een exploitant? Waar moet ik aan denken bij het sluiten van een exploitatieovereenkomst en, in het bijzonder, voor mijn creatie? Wat wordt waar collectief geregeld en hoe gaat dat in zijn werk? Hoe kan ik mijn rechten handhaven? De hoofdlijnen van het auteursrecht en de jurisprudentie worden aan de hand van het exploitatieproces met vele praktische voorbeelden behandeld in de Auteursrechtgids.

De nieuwe editie van de Auteursrechtgids is aangepast aan de wijzigingen van de Auteurswet per 7 juni 2021 en leidt iedereen die professioneel te maken heeft of wil krijgen met auteursrecht en naburige rechten op toegankelijke wijze door het proces vanaf het tot stand komen van het werk tot en met de exploitatie daarvan. Nieuwe ontwikkelingen kunt u volgen op de bij de gids behorende website (www.auteursrecht.nl/auteursrechtgids), waar tevens praktische overzichten, checklists en voorbeeldbepalingen voor de exploitatieovereenkomst te vinden zijn met tips voor het opstellen van een contract.

Target group

Deze gids is gemaakt voor iedereen die professioneel te maken heeft met auteursrecht en naburige rechten: als maker (schrijver, vertaler, tekenaar, fotograaf, ontwerper, componist, beeldend kunstenaar, programmeur, redacteur, enzovoort), als uitvoerend kunstenaar, exploiterend uitgever of producent (of werknemer van een exploitant), en als ondernemer die gebruik maakt van auteursrechtelijk beschermde werken (of vertegenwoordigers van ondernemers, zoals brancheorganisaties), maar ook als advocaat, ambtenaar of volksvertegenwoordiger. Met deze nieuwe editie heeft u weer een actueel en doeltreffend kompas in de gecompliceerde wereld van het auteursrecht en de naburige rechten.

Inclusief website
www.auteursrecht.nl/auteursrechtgids

Information about the author(s)

Michel Frequin heeft meer dan vijfendertig jaar ervaring in de wereld van het auteursrecht, onder meer als bedrijfsjurist, beleidsadviseur in de uitgeverijbranche, directeur van een collectieve beheersorganisatie, docent en auteur. Momenteel is hij directeur van de branchevereniging voor collectieve beheersorganisaties VOI©E en uit dien hoofde tevens als belangenbehartiger voor het auteursrecht werkzaam voor het gezamenlijk bureau met de Federatie Auteursrechtbelangen.

Product specifications

Author(s) M.J. Frequin
ISBN Book 978-94-6290-963-2,#3 edition
ISBN E-Book 978-90-8974-683-2,#3 edition
Publication date 14 juli 2021
Number of pages 353 Pages
Suitable for Wetenschappelijk Onderwijs (WO), Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Series Boom Juridische studieboeken
Brand Boom juridisch
Subject(s) Intellectueel eigendomsrecht
Language Dutch

Also interesting