Baas over eigen data

Baas over eigen data
  • Zelfbeschikking in bescherming van persoonsgegevens
  • Author(s): Peter Olsthoorn
  • ISBN Book: 978-94-6290-984-7, #1 edition
  • ISBN E-Book: 978-90-5189-167-6, #1 edition
  • Year of publication: 2021
  • Product specifications

Downloads

Table of content
€ 66,50
Product in stock
Delivery in 1 - 3 business days (The Netherlands)
Due to an especially busy period for our suppliers and postal services, your order can arrive a bit later. Our apologies for any inconvenience.
€ 66,50
Readily available
  • Free shipping from € 50 for domestic orders
  • 14-day right of return
  • Leading authors

Full description

Gejuridiseerde privacybescherming, met de AVG vanaf 2018 als ‘hoogtepunt’, biedt personen onvoldoende zelfbeschikking over het gebruik van hun persoonsgegevens. Hoe kan dat verbeteren? Door behalve recht ook markt en technologie in te zetten. Mensen wegen voortdurend voor- en nadelen af; ook met data in ruil voor ‘gratis’ attractieve diensten die gemak, plezier, aandacht, intense communicatie, lust, gezondheid of inkomsten opleveren. Of het nu om vinkjes zetten en (niet-)lezen van privacyverklaringen gaat of om Facebook, Tinder dan wel om onthullende interviews of ‘vergeetrecht’, privacy is niet de enige afweging.

In Baas over eigen data komen tal van actuele initiatieven voor betere zelfbeschikking over data aan de orde. Vanuit wetenschap en start-ups, zoals MedMij, Solid en Regie op Gegevens, vanuit medisch onderzoek en vanuit Europese grootbanken, met ondersteuning van de Europese Commissie en de Nederlandse regeringspartijen.

Iedereen die meent dat privacy een frisse blik verdient, met echte zeggenschap van personen over hun (big) data voorbij de AVG, beleeft plezier aan de kritische beschrijvingen van problemen en mogelijke oplossingen in dit onderzoek. De montere, soms ironische stijl waarin de worstelingen zijn gegoten en de combinatie van inzichten uit het recht, de economie én de techniek, maken dit boek tot een must-read voor elke betrokkene bij privacyonderzoek.

Product specifications

Author(s) Peter Olsthoorn
ISBN Book 978-94-6290-984-7,#1 edition
ISBN E-Book 978-90-5189-167-6,#1 edition
Publication date 29 oktober 2021
Number of pages 466 Pages
Brand Boom juridisch
Subject(s) Algemeen
Language Dutch

Also interesting