Bajesboek

Bajesboek
 • Handboek voor gedetineerden en hun hulpverleners
 • Author(s): G. de Jonge, H.M.S. Cremers en J.J. Serrarens
 • ISBN Book: 978-94-6290-696-9, #7 edition
 • ISBN E-Book: 978-94-6094-209-9, #7 edition
 • Year of publication: 2019
 • Product specifications
€ 37,00
Product in stock
Delivery in 1 - 3 days (The Netherlands)
€ 37,00
Readily available
 • Free shipping from € 50 for domestic orders
 • 14-day right of return
 • Leading authors

Full description

Bajesboek is in de eerste plaats een vraagbaak voor gedetineerden die willen weten wat hun rechten en plichten zijn als verdachte in een huis van bewaring of als ‘afgestrafte’ in een gevangenis. Zij vinden in dit boek informatie over het voor hen geldende dagprogramma, over contacten met familie, advocaten en andere hulpverleners, over mogelijkheden tot verlof en strafonderbreking, over disciplinaire straffen en over nog veel meer. De schrijvers besteden bijzondere aandacht aan de mogelijkheden die gedetineerden hebben om in beklag en beroep te gaan tegen over hen genomen beslissingen waar zij het niet mee eens zijn.

Target group

Niet alleen gedetineerden zelf, maar ook hun hulpverleners, zoals advocaten, reclasseringswerkers en maatschappelijk werkers, kunnen in Bajesboek – voor hun praktijkuitoefening belangrijke – informatie vinden over de interne rechtspositie van hun cliënten. Ook familie, vrienden en andere relaties van gedetineerden kunnen in dit boek lezen hoe het leven van hun partner, vriend, vriendin of kennis er achter de tralies uitziet en hoe zij contacten met hem of haar kunnen onderhouden.

Information about the author(s)

Gerard de Jonge was tot zijn emeritaat bijzonder hoogleraar detentierecht aan de Universiteit Maastricht. Eerder deed hij als advocaat te Rotterdam veel beklag- en beroepszaken voor gedetineerden. Hij schreef in 1982, samen met Rino Verpalen en Hans van de Velde, de eerste versie van het Bajesboek. Hij was in 2006 nauw betrokken bij een grondige herziening van de European Prison Rules, richtlijnen voor een behoorlijke bejegening van gedetineerden, die gelden in alle lidstaten van de Raad van Europa.

Hettie Cremers was vanaf 1992 werkzaam bij het Bureau Rechtshulp en sinds 2001 als zelfstandig advocaat, thans bij Advocatenkantoor Cremers te ’s-Hertogenbosch. Zij voert veel beklag- en beroepszaken en soms civiele procedures voor gedetineerden. Tevens geeft zij geregeld cursussen detentierecht. Mr. Cremers is naast het detentierecht nog gespecialiseerd in het (jeugd)strafrecht en het psychiatrisch patiëntenrecht. Zij is lid van Forum Levenslang, de Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten (VNJA) en de Vereniging Psychiatrisch Patiëntenrecht Advocaten (vPAN). Vanaf de vijfde druk in 1999 schreef zij ook mee aan het Bajesboek.

Judith Serrarens is sinds 1993 advocaat te Maastricht. Tot 2015 was zij advocaat en docent bij de Advocatenpraktijk Universiteit Maastricht. Sinds 2015 werkt zij bij het kantoor Hendriks & Partners advocaten en mediators. Binnen haar (strafrecht)praktijk ligt het accent op het verlenen van rechtsbijstand aan gedetineerden en TBS-gestelden. Zij is lid van de Vereniging van TBS-advocaten en het Forum Levenslang.

Product specifications

Author(s) G. de Jonge, H.M.S. Cremers en J.J. Serrarens
ISBN Book 978-94-6290-696-9,#7 edition
ISBN E-Book 978-94-6094-209-9,#7 edition
Publication date 2 oktober 2019
Number of pages 390 Pages
Brand Boom juridisch
Subject(s) Algemeen
Language Dutch

Also interesting

Macht en tegenmacht in Amerika
 • Eric Janse de Jonge
Experimentenwet rechtspleging
 • mr. dr. R.C. Hartendorp, mr. M.M. Korsten-Krijnen en mr. M.P.G. Rietbergen
De toekomst van de toegang tot het recht
 • mw. prof. dr. M. (Mies) Westerveld
Tekstuitgave Privacyverordening & UAVG
 • J.M.A. Berkvens en C.M. Jakimowicz