Blockchain en recht

€ 87,50 excl. VAT
Year subscription
  • Free shipping from € 50 for domestic orders
  • 14-day right of return
  • Leading authors

Full description

IE- en ICT-recht

In deze cursus staan de technische en juridische implicaties van blockchaintoepassingen centraal. De cursus begint met het aanreiken van een beoordelingsmodel waarbij de verschillende lagen van de techniek geduid worden. Aan de hand van dit beoordelingsmodel wordt de cursist aan de hand meegenomen om de belangrijkste technische en juridische kenmerken van blockchaintechnologie te ontdekken. Tijdens de cursus leren cursisten ook beter in te schatten wanneer de inzet van blockchaintechnologie geschikt is en wanneer niet. Er worden ook diverse use-cases besproken waarbij blockchain – en later smart contracts – reeds op een commercieel interessante manier worden ingezet.

In het tweede deel van de cursus gaan we kijken naar een toepassing van blockchaintechnologie: smart contracts. Cursisten leren wat smart contracts precies zijn, hoe ze die juridisch moeten duiden en welke problemen er ontstaan in de praktijk. In dat kader worden er praktische oplossingen aangereikt die juristen kunnen gebruiken om die problemen te mitigeren. Bij dit onderdeel wordt ook alvast vooruitgeblikt naar de rol van de jurist in de toekomst; worden juristen binnenkort vervangen door programmeurs of niet?

De cursus vereist geen voorkennis van technologie, blockchain of smart contracts en is geschikt als inleidende cursus voor juristen die deze innovatieve trends beter willen begrijpen.

Deze cursus is opgenomen in onze vernieuwde studio in HD-kwaliteit. Topkwaliteit gegarandeerd en u kiest zelf wanneer u de cursus wilt volgen! 

Product specifications

Brand Boom juridisch
Subject(s) Intellectueel eigendomsrecht

Also interesting

Intellectueel eigendomsrecht begrepen
  • M. Driessen en T.W. van Leeuwen
Auteursrechtgids
  • M.J. Frequin
Boom Basics Intellectuele eigendom
  • mr. Ch.J.S. Vrendenbarg en mr. P.A.C.E. van der Kooij