Dierenriem van de advocatuur

Dierenriem van de advocatuur
  • Hoe dien je een rat van repliek?
  • Author(s): B.J. Tideman
  • ISBN Book: 978-94-6212-725-8, #1 edition
  • ISBN E-Book: 978-94-0011-186-8, #1 edition
  • Year of publication: 2022
  • Product specifications

Downloads

Table of content
€ 20,00
Product in stock
Delivery in 1 - 3 business days (The Netherlands)
Due to an especially busy period for our suppliers and postal services, your order can arrive a bit later. Our apologies for any inconvenience.
€ 20,00
Readily available
  • Free shipping from € 50 for domestic orders
  • 14-day right of return
  • Leading authors

Full description

Advocaten zijn geen schoothondjes. Sommige advocaten blaffen niet alleen, maar bijten in je enkels of vliegen je zelfs naar de keel. Voor je het weet escaleert een onschuldig meningsverschil in een bittere rechtsstrijd doordat er een juridische straatvechter op de zaak zit. Altijd al willen weten hoe je zo’n pitbull temt? En hoe je die rat, die je het bloed onder de nagels vandaan haalt, tot rede kunt brengen? Wil je zo’n arrogante advocaat van de Zuidas eens van zijn troon stoten? Of ben je die begripvolle mediator helemaal zat? 

Dan is dit boek over acht verschillende gedragstypes uit de advocatuur onmisbaar voor jou! Bruno Tideman kan putten uit ruim dertig jaar ervaring als advocaat. Hij heeft de meest voorkomende types in een rijk geschakeerde dierenriem gerangschikt en beschrijft hun modus operandi. 
Dierenriem van de advocatuur geeft je niet alleen inzicht in conflictgedrag van advocaten, maar ook in de psychologische aspecten van menselijke communicatie. Je krijgt praktische tips om jouw communicatievaardigheden aan te scherpen en het gedag van jouw gesprekspartner te bewegen in de door jou gewenste richting. Strategisch en doelbewust communiceren maakt jou de regisseur van het conflict. 

Target group

Omdat de interactie tussen advocaten een uitvergroting van het conflictgedrag is dat alle redetwistende mensen vertonen, is dit boek ook bijzonder lezenswaardig voor niet-advocaten.

Information about the author(s)

Bruno Tideman is al meer dan zijn halve leven advocaat. In zijn praktijk als advocaat, curator, tijdelijk bestuurder in zaken van de Ondernemingskamer en rechter-plaatsvervanger hebben uiteenlopende advocaten van verschillende pluimage zijn pad gekruist. Op die manier heeft hij een goed beeld gekregen van de verschillende types die er in de advocatuur rondlopen en hun specifieke conflictgedrag. Omdat hij zich soms verbaasde over de ineffectiviteit van dit gedrag, is hij zich op latere leeftijd in de communicatiewetenschap gaan verdiepen. Bij het schrijven van dit boek heeft hij zijn ervaring als advocaat gecombineerd met kennis uit de gedragswetenschappen over het communicatieproces en de psychologische aspecten daarvan. 

Product specifications

Author(s) B.J. Tideman
ISBN Book 978-94-6212-725-8,#1 edition
ISBN E-Book 978-94-0011-186-8,#1 edition
Publication date 27 oktober 2022
Number of pages 88 Pages
Brand Boom juridisch
Subject(s) Algemeen
Language Dutch

Also interesting