Franchise

Franchise
  • Een korte introductie
  • Author(s): J.H. Kolenbrander
  • ISBN Book: 978-94-6290-447-7, #1 edition
  • Year of publication: 2018
  • Product specifications

Downloads

Table of content
€ 24,00
Product in stock
Delivery in 1 - 3 days (The Netherlands)
  • Free shipping from € 50 for domestic orders
  • 14-day right of return
  • Leading authors

Full description

Franchising is een populaire vorm van samenwerking waarbij de franchisegever – eigenaar van de franchiseformule – een zakelijke samenwerking aangaat met franchisenemers. Deze franchisenemers zijn zelfstandig ondernemers die hun onderneming onder de vlag van de betreffende formule willen gaan exploiteren om profijt te hebben van de bij de formule aanwezige naamsbekendheid en kennis. Tijdens deze nauwe samenwerking mogen de franchisenemers gebruikmaken van de intellectuele eigendomsrechten van de franchisegever en ontvangen zij voortdurende ondersteuning en bijstand.

Mede gezien de populariteit zullen steeds meer (rechts)personen met franchising te maken hebben of gaan krijgen. Franchise – een korte introductie probeert voor adviseurs, zoals juristen, advocaten en accountants, op een zo laagdrempelig mogelijke manier enkele belangrijke juridische facetten van de franchisesamenwerking te bespreken. Denk daarbij aan onderwerpen als de franchiseovereenkomst, exploitatieprognoses, non-concurrentiebedingen, intellectuele eigendomsrechten en zorgplichten. Na het lezen van dit boekje heeft de lezer een globaal idee van wat franchising inhoudt. Hierdoor is deze korte introductie ook zeer geschikt voor studenten.

Information about the author(s)

Jan-Willem Kolenbrander is werkzaam als advocaat bij De Clercq Advocaten Notariaat op de sectie Ondernemingsrecht en gespecialiseerd in franchising en daaraan gerelateerde vraagstukken.

Product specifications

Author(s) J.H. Kolenbrander
ISBN Book 978-94-6290-447-7,#1 edition
Publication date 2 maart 2018
Number of pages 82 Pages
Series Korte introducties
Brand Boom juridisch
Subject(s) Burgerlijk (proces)recht, Ondernemingsrecht, Huurrecht
Language Dutch

Also interesting