Goederenrecht

Goederenrecht
  • Author(s): R. Westra
  • ISBN Book: 978-94-6290-900-7, #3 edition
  • Year of publication: 2021
  • Product specifications
€ 35,50
Product in stock
Delivery in 1 - 3 days (The Netherlands)
Request a free teacher copy for this product.
Request
  • Free shipping from € 50 for domestic orders
  • 14-day right of return
  • Leading authors

Full description

Dit boek behandelt op leesbare en toegankelijke wijze de belangrijkste leerstukken van het goederenrecht, inclusief het pand- en hypotheekrecht, het verhaalsrecht en het faillissementsrecht.

Het belang van deze rechtsgebieden voor organisaties en de particuliere consument wordt aan de hand van actuele praktijkvoorbeelden duidelijk gemaakt. Voorbeelden komen aan bod over gemeente Amsterdam, Kadaster, Centraal Bureau voor de Statistiek, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, ANWB, Rijksoverheid, Koninklijk Huis, MyWheels, Greenweels, gemeente Eindhoven en PSV, MKB Servicedesk, Rechtbank Gelderland, Rechtbank Amsterdam, Febo Arnhem en Schoenenreus. Voor veel praktijkvoorbeelden zijn landelijke en regionale kranten, zoals de Volkskrant, het Financieel Dagblad, de Staatscourant, het Eindhovens Dagblad, websites van organisaties en vakbladen gebruikt.

De theorie wordt uitgelegd door middel van veel schema’s. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een samenvatting en een opsomming van de belangrijkste wetsartikelen van dat hoofdstuk. Voor het oefenen van de theorie zijn in ieder hoofdstuk veel kennisvragen, open vragen en meerkeuzevragen opgenomen. Bij de meerkeuzevragen zijn de paragrafen toegevoegd waardoor het antwoord op de vraag door de verwijzing naar de juiste paragraaf, makkelijker kan worden gevonden.
 
Inclusief docentenhandleiding
Voor onderwijsinstellingen is een docentenhandleiding met aanvullend materiaal beschikbaar. Mail hiervoor naar klantenservice@boomdenhaag.nl.

Information about the author(s)

Robert Westra is senior docent aan de opleiding Bedrijfskunde van de Academie Organisatie & Ontwikkeling van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Bovendien is hij aan deze hogeschool begeleider van internationale import- en exportprojecten die zijn gericht op Latijns-Amerika. Hij heeft meerdere juridische boeken geschreven en is medeauteur van het boek Verbintenissenrecht & ondernemingsrecht uit de reeks Recht in je opleiding.

Product specifications

Author(s) R. Westra
ISBN Book 978-94-6290-900-7,#3 edition
Publication date 3 juni 2021
Number of pages 205 Pages
Suitable for Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Series Recht in je opleiding
Brand Boom juridisch
Subject(s) Goederenrecht
Language Dutch

Also interesting

Vastgoedtransacties
  • S.E. Bartels en H.W. Heyman
Caribisch vermogensrecht geannoteerd
  • mr. dr. M.V.R. Snel, mr. dr. P.S. Bakker en prof. mr. M.A. Loth
Vastgoedtransacties
  • S.E. Bartels, H.W. Heyman en V. Tweehuysen