Handboek secretaris

Handboek secretaris
 • Wet, codes & praktijk
 • Author(s): E.M. Stevens-Fokkens
 • ISBN Book: 978-94-6212-690-9, #1 edition
 • ISBN E-Book: 978-90-5189-947-4, #1 edition
 • Year of publication: 2022
 • Product specifications
€ 54,00
Product in stock
Delivery in 1 - 3 business days (The Netherlands)
Due to an especially busy period for our suppliers and postal services, your order can arrive a bit later. Our apologies for any inconvenience.
€ 54,00
Readily available
 • Free shipping from € 50 for domestic orders
 • 14-day right of return
 • Leading authors

Full description

"Vlot geschreven naslagwerk voor iedere secretaris van de Raad van Bestuur in bedrijfsleven of non-profit" – Diederik Stols, advocaat bij Boekx Advocaten.

"Eindelijk is er een betrouwbare en uitvoerige gids omtrent de functie van de secretaris van de onderneming" - Prof. mr. Steven Schuit (emeritus), Nyenrode Corporate Governance Instituut

‘Wat een ontzettend goed, helder en praktisch boek! Ik denk dat dit heel waardevol is.’ – Joyce Leemrijse, partner/ notaris bij Allen & Overy

Handboek secretaris is hét handboek voor de professionele secretaris, de spin in het web bij steeds meer organisaties. In Nederland werken duizenden secretarissen bij ondernemingen, woningcorporaties, vakorganisaties, zorg-, onderwijs- en culturele instellingen, de politie, de ANWB, enz. Rollen, taken en verantwoordelijkheden verschillen daarbij sterk. Ook de benamingen zijn divers: bestuurssecretaris, directiesecretaris, secretaris van de vennootschap, corporate- of company secretary. Maar de essentie is voor iedere secretaris gelijk.
Dit handboek beschrijft het vak aan de hand van wet, codes en praktijk. Dilemma’s, praktische voorbeelden en handige tips maken het boek voor iedere lezer toegankelijk.

Target group

Handboek secretaris is geschreven met een vlotte pen en vanuit het unieke perspectief van de secretaris die aanwezig is in en om de bestuurs- en directiekamers van Nederland. Het is een onmisbaar handboek voor secretarissen, maar ook nuttig en interessant voor (aankomend) bestuurders en toezichthouders. Dit studie- en naslagwerk hoort op het bureau van iedere secretaris

Information about the author(s)

Mr. Elise M. Stevens-Fokkens werkte in de advocatuur, als vakbondsonderhandelaar en op de afdeling HRM van een bank-verzekeraar voordat zij het vak van secretaris ontdekte. Inmiddels heeft zij jarenlange ervaring als secretaris bij verschillende, vaak beursgenoteerde en internationale ondernemingen en ook bij een gerenommeerd museum. Vanwege de rust en ordening die zij brengt, schakelen organisaties haar vaak in op momenten van turbulentie en hectiek. Zij schreef dit handboek vanuit de wens om haar ervaring te delen met andere secretarissen.
Dit boek is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met De Nieuwe Secretaris.

Product specifications

Author(s) E.M. Stevens-Fokkens
ISBN Book 978-94-6212-690-9,#1 edition
ISBN E-Book 978-90-5189-947-4,#1 edition
Publication date 28 juni 2022
Number of pages 310 Pages
Brand Boom juridisch
Subject(s) Ondernemingsrecht
Language Dutch

Also interesting

Vennootschapsbelasting
 • W.R. Kooiman, C.J. van Hoek en F.A. Spiekerman
Verbintenissenrecht & ondernemingsrecht
 • R. Westra en G.W. de Ruiter
Ondernemingsrecht begrepen
 • P.W. Enthoven en N. van der Schaaf
Boom Basics Vereniging en stichting
 • J.J.A. Hamers en C.A. Schwarz