Huurder, verhuurder & recht in de praktijk

Huurder, verhuurder & recht in de praktijk
  • Cases, leerstukken en wetteksten
  • Author(s): Parviz Samim
  • ISBN Book: 978-94-6290-212-1, #1 edition
  • Year of publication: 2022
  • Product specifications
€ 50,00
Product in stock
Delivery in 1 - 3 business days (The Netherlands)
Due to an especially busy period for our suppliers and postal services, your order can arrive a bit later. Our apologies for any inconvenience.

This title is available online under an 18-month license. You will receive an email with an activation code and the URL where you can create a separate account to read the title online.

€ 35,00
Readily available
Request a free teacher copy for this product.
Request

Full description

Huurder, verhuurder & recht in de praktijk is geschreven met het doel om studenten in het hoger onderwijs kennis te laten maken met de basisregels van het huurrecht. Allerlei voor de huurders en verhuurders belangrijke onderwerpen, waar veel huurders en verhuurders (vooral die van woonruimte) mee te maken hebben, komen in dit boek aan de orde. 
Studenten vragen vaak om een duidelijk en goed leesbaar boek, in toegankelijke taal en met heldere voorbeelden. Dit stelt de studenten immers in staat zich naar behoren met de inhoud van het recht bezig te houden. Zodoende kunnen zij de wettelijke bepalingen en de essentie van de rechterlijke uitspraken beter begrijpen. Om die reden is dit boek voorgelegd aan studenten van diverse opleidingen die met het huurrecht bezig zijn. De studenten hebben het boek van commentaar voorzien en hun wensen kenbaar gemaakt. Dit boek komt aan de wensen van die studenten tegemoet. Vele voorbeelden, casussen en schema’s maken het huurrecht overzichtelijk en laten duidelijk zien wat de rechten en plichten van de huurder en de verhuurder (vooral die van woonruimte) in een bepaalde situatie zijn. Om de student zo veel mogelijk kennis te laten maken met de praktijk van het huurrecht, zijn er ruim honderd (recente) vonnissen en arresten gebruikt. Deze zijn grotendeels omgezet in casussen en duidelijke voorbeelden.

Information about the author(s)

Parviz Samim is geboren en opgegroeid in Afghanistan. In 1997 is hij als politieke vluchteling naar Nederland gekomen. Hier heeft hij de opleidingen Sociaal Juridisch Medewerker, Sociaal Juridische Dienstverlening (Hogeschool Utrecht) en rechtsgeleerdheid (Universiteit Utrecht) afgerond. Sinds 2007 is hij als docent recht werkzaam bij de Hogeschool Utrecht. Hij is in 2016 door de studenten verkozen tot Docent van het Jaar van de Hogeschool Utrecht. In 2017 is hij landelijk genomineerd als Docent van het Jaar van het hoger onderwijs. In 2019 heeft hij de HUgenotenprijs in ontvangst genomen. Deze prijs wordt uitgereikt aan docenten die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de hogeschool en de maatschappij. Dit is inmiddels zijn vijfde boek dat in het hoger onderwijs door verschillende opleidingen wordt gebruikt.

Product specifications

Author(s) Parviz Samim
ISBN Book 978-94-6290-212-1,#1 edition
Publication date 4 april 2022
Number of pages 539 Pages
Suitable for Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Brand Boom juridisch
Subject(s) Huurrecht
Language Dutch

Also interesting

Boom Basics Huurrecht
  • M. van Schie, F.H.J. van Schoonhoven, T.H.G. Steenmetser, M.H.P. de Wit en V.G.J. Boumans
Franchise
  • J.H. Kolenbrander
Huurrecht
  • A.R. de Jonge
Tijdschrift voor Toezicht (TvT)
  • mr. M.L. Batting, dr. J.J.H. Beckers (hoofdredacteur), prof. dr. C.H.J.M. Braun, dr. T. Coffeng, dr. J.P. Goudsmit, prof. dr. M.L.P. Groenleer, mr. dr. A.G. Mein, A. Merz (MA), F.P van Bruggen (MA, Msc), prof. dr. E.F. van Steenbergen en drs. P. Welp.