Internationaal privaatrecht begrepen

Internationaal privaatrecht begrepen
  • Author(s): A.G. Awesta
  • ISBN Book: 978-94-6290-834-5, #1 edition
  • Year of publication: 2020
  • Product specifications
€ 43,50
Product in stock
Delivery in 1 - 3 business days (The Netherlands)
Due to an especially busy period for our suppliers and postal services, your order can arrive a bit later. Our apologies for any inconvenience.
Request a free teacher copy for this product.
Request
  • Free shipping from € 50 for domestic orders
  • 14-day right of return
  • Leading authors

Full description

Internationaal privaatrecht begrepen is geschreven voor alle (hbo-)opleidingen waar internationale betrekkingen met een privaatrechtelijk karakter centraal staan. Zo wordt niet alleen aandacht besteed aan de drie (klassieke) hoofdonderdelen van het internationaal privaatrecht (IPR), maar er wordt ook uitvoerig stilgestaan bij het eenvormig privaatrecht. Gaandeweg worden in dit boek de belangrijke concepten en begrippen op een toegankelijke wijze uitgelegd en gevisualiseerd. Dit maakt het boek geschikt voor zowel klassikaal onderwijs als zelfstudie.

Dit boek bestaat uit vier delen. Om de internationale betrekkingen met een privaatrechtelijk karakter beter te kunnen begrijpen, worden deze betrekkingen in hoofdstuk 1 in een historisch perspectief en een juridische context geplaatst. Dit leidt tot een nadere afbakening van het IPR dat uiteenvalt in het internationaal bevoegdheidsrecht, het conflictenrecht en het erkenning- en tenuitvoerleggingsrecht. Deze onderdelen zijn in hoofdstuk 2 tot en met 4 van het boek uitgewerkt. De auteur behandelt in deze hoofdstukken verschillende verdragen en verordeningen, zoals het Weens Koopverdrag en Brussel I-, Rome I- en Rome II-verordeningen.

Target group

Internationaal Privaatrecht begrepen is geschreven voor alle opleidingen in het hoger onderwijs waar internationale betrekkingen met een privaatrechtelijk karakter centraal staan.

Information about the author(s)

Ambrogino G. Awesta heeft in 2010 aan Tilburg University zijn mastergraad in International and European Public Law behaald. Een jaar later heeft hij aan de Universiteit Leiden zijn tweede master Encyclopedie en filosofie van het recht voltooid. Aan diezelfde universiteit promoveerde hij in 2014 op het proefschrift Freedom of expression in a pluralistic world order. Vervolgens heeft hij aan de Katholieke Universiteit Leuven nog de advanced master Intellectual Property & ICT Law afgerond.

Product specifications

Author(s) A.G. Awesta
ISBN Book 978-94-6290-834-5,#1 edition
Publication date 7 oktober 2020
Number of pages 222 Pages
Suitable for Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Series Recht begrepen
Brand Boom juridisch
Subject(s) Internationaal recht
Language Dutch

Also interesting

Wetgeving internationaal privaatrecht 2022/2023
  • Prof. mr. F. Ibili, Mr. M.W.F. Bosters en Mr. B.F.P. Lhoëst
Boom Basics Europees recht
  • L.J. Ankersmit, R. Repasi en M.J. van Wolferen
Boom Basics Internationaal privaatrecht
  • L.Th.L.G. Pellis en M. Zilinsky