Jaarrekeninglezen voor juristen

Jaarrekeninglezen voor juristen
  • Author(s): P.R. de Geus en J. Scholten
  • ISBN Book: 978-94-6290-822-2, #8 edition
  • Year of publication: 2020
  • Product specifications
€ 50,50
Product in stock
Delivery in 1 - 3 days (The Netherlands)
Request a free teacher copy for this product.
Request
  • Free shipping from € 50 for domestic orders
  • 14-day right of return
  • Leading authors

Full description

In augustus 2021 wordt van deze uitgave een nieuwe druk verwacht. Meer informatie en bestellen > 

Juristen krijgen vroeg of laat met cijfers te maken. Veel zaken die de jurist tegenkomt, gaan direct of indirect over economische belangen. Of het nu gaat om de oprichting van een besloten vennootschap, de inbreng van een eenmanszaak in een besloten vennootschap, een bedrijfsopvolging, de verdeling van krachtens erfrecht verkregen aandelen, de verdeling van aandelen die tot een huwelijksgemeenschap behoren, de beoordeling van de draagkracht van een ondernemer bij alimentatie, een regeling met schuldeisers of een faillissement, zonder een snel en goed inzicht in de cijfers kunnen juristen geen goed juridisch advies geven. Vaak zullen deze cijfers betrekking hebben op de jaarrekening van een onderneming of een vennootschap. Daarom is het kritisch en analytisch leren lezen en begrijpen van een jaarrekening onmisbaar voor een jurist. Dit boek wil daartoe een bijdrage leveren. Het is een inleiding in het jaarrekeninglezen die speciaal is geschreven voor juristen. Naast economische aspecten wordt er aandacht besteed aan juridische en fiscale aspecten.

De wetteksten en andere bijlagen zijn in een apart boekje opgenomen dat samen met het hoofdwerk wordt verkocht.

Information about the author(s)

Mr. drs. P.R. de Geus, juridisch/financieel adviseur (oud-advocaat) te Amsterdam, rechter-plaatsvervanger te Rotterdam & Dordrecht, Haarlem & Alkmaar en Amsterdam, DGA tandarts- & orthodontiepraktijk te Amsterdam, docent (fiscale) bedrijfseconomie en rechtseconomie aan de juridische faculteit van de Vrije Universiteit te Amsterdam, docent belastingrecht in economisch perspectief aan de Universiteit van Amsterdam. Docent van diverse bedrijfseconomische en fiscale kantoor-, bedrijfs- en postacademisch onderwijscursussen, waar onder beroepsopleiding advocaten door CPO Nijmegen, Law Firm School en de Brauwerij.

Mr. dr. J. Scholten, universitair docent fiscale en notariële bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen, docent van diverse bedrijfseconomische en fiscale kantoor-, bedrijfs- en postacademische onderwijscursussen.

Product specifications

Author(s) P.R. de Geus en J. Scholten
ISBN Book 978-94-6290-822-2,#8 edition
Publication date 12 augustus 2020
Number of pages 298 Pages
Suitable for Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Series Boom Juridische studieboeken
Brand Boom juridisch
Subject(s) Juridische vaardigheden
Language Dutch

Also interesting

Juridische methoden
  • H.T.M. Kloosterhuis
Wegwijs in praktijkgericht (sociaal)juridisch onderzoek
  • V.A. Meijer, S.A. Alisentono, A. Kotiso, B.M. Bekenkamp en M.S. Beck-Soeliman