Onderzoeksgedoe

Onderzoeksgedoe
  • Hoe kan je als wetenschappelijk onderzoeker integer omgaan met complexe druk?
  • Author(s): Karin Wittebrood en Robbert Braak
  • ISBN Book: 978-94-6236-263-5, #1 edition
  • ISBN E-Book: 978-90-5189-207-9, #1 edition
  • Year of publication: 2022
  • Product specifications

Downloads

Table of content
€ 29,00
Product in stock
Delivery in 1 - 3 business days (The Netherlands)
Due to an especially busy period for our suppliers and postal services, your order can arrive a bit later. Our apologies for any inconvenience.
€ 29,00
Readily available
  • Free shipping from € 50 for domestic orders
  • 14-day right of return
  • Leading authors

Full description

Wat doe je als een opdrachtgever of leidinggevende iets aan je vraagt, waarvan je vindt dat dit niet passend is in jouw onderzoekspraktijk? Wat doe je met onderzoeksresultaten waarvan je weet dat ze politiek en maatschappelijk gevoelig liggen? En hoe geef je jouw maatschappelijke opvattingen op een integere manier een plek in je onderzoek?

Er zijn legio situaties waarin je als wetenschappelijk onderzoeker lastige keuzes moet maken. Keuzes waar je vaak helemaal geen zin in hebt, omdat ze ingewikkeld zijn en je afhouden van je echte onderzoekswerk, kortom: onderzoeksgedoe. Toch heb je er waarschijnlijk geregeld mee te maken: in je relatie met collega-onderzoekers, met je werkgever, subsidieverstrekkers en opdrachtgevers. Hoe kun jij in dit soort situaties stevig in je schoenen blijven staan en keuzes maken die passen bij waar jij als mens en wetenschappelijk onderzoeker voor staat?

In Onderzoeksgedoe geven we je handvatten om integer en effectief om te gaan met lastige onderzoekssituaties. We gaan in op wat integriteit in de onderzoekspraktijk inhoudt en laten je ook naar jezelf kijken: wat vind jij belangrijk? We reiken je tools aan om de situatie, jezelf en de ander te analyseren. Als je dat helder hebt, kan je bewust, creatief en integer omgaan met onderzoeksgedoe.

Dit boek bevat – naast theorie – veel voorbeelden, reflectievragen en filmfragmenten (die je kunt bekijken op www.onderzoeksgedoe.nl). Tussen de hoofdstukken staan persoonlijke verhalen van mensen die met hart en ziel geloven in de kracht van wetenschap en werkzaam zijn binnen het brede palet aan kennisorganisaties.

Onderzoeksgedoe is een boek met een positieve en vrolijke insteek. Het maakt het onderwerp integriteit licht en alledaags, zonder te beknibbelen op diepgang of af te doen aan de complexiteit van het onderwerp.’
– Eppo Bruins, voorzitter Adviesraad voor wetenschap, technologie en innovatie (AWTI)

Information about the author(s)

Karin Wittebrood is een ervaren wetenschappelijk onderzoeker en coach voor onderzoekers.
Robbert Braak is een ervaren coach, trainer en maker van leiderschapsprogramma’s.
 

Product specifications

Author(s) Karin Wittebrood en Robbert Braak
ISBN Book 978-94-6236-263-5,#1 edition
ISBN E-Book 978-90-5189-207-9,#1 edition
Publication date 29 september 2022
Number of pages 184 Pages
Brand Boom bestuurskunde
Subject(s) Integriteit
Language Dutch

Also interesting