Over misdaden en straffen door Cesare Beccaria

Over misdaden en straffen door Cesare Beccaria
 • opnieuw vertaald en toegelicht door prof. dr. S.A.M. Stolwijk
 • Editorial board: Prof. dr. S.A.M. Stolwijk
 • ISBN Book: 978-94-6290-263-3, #1 edition
 • ISBN E-Book: 978-94-6274-591-9, #1 edition
 • Year of publication: 2016
 • Product specifications
€ 33,50
Product in stock
Delivery in 1 - 3 days (The Netherlands)
€ 20,99
Readily available
Request a free teacher copy for this product.
Request
 • Free shipping from € 50 for domestic orders
 • 14-day right of withdrawal
 • Leading authors

Full description

Cesare Beccaria is een jonge Italiaan uit Milaan. In 1764 schrijft hij op 26-jarige leeftijd een klein boekje: ‘Dei delitti e delle Pene’, over misdaden en straffen. Daarin ontwerpt hij een geheel nieuw strafrecht. Dat moet een definitief einde maken aan het wrede en willekeurige strafrecht van zijn tijd, met pijnbank en doodstraf. Hij wordt sindsdien geroemd als humaan strafrechtsfilosoof, die aan de wieg heeft gestaan van ons huidige strafrecht.

250 jaar later is Beccaria nog steeds actueel. Hij is een man die een sober en humaan strafrecht wil. Een strafrecht dat zijn grenzen kent en niet te pas en te onpas wordt ingezet om problemen in de maatschappij op te lossen.

Dit boek biedt een nieuwe Nederlandse vertaling aan van de oorspronkelijke tekst die Cesare Beccaria in 1764 schreef. De vertaling is voorzien van een uitgebreide toelichting bij het leven en het werk van Beccaria. Prof. dr. S.A.M. Stolwijk, emeritus hoogleraar strafrecht aan de Universiteit van Amsterdam, laat ons kennismaken met Beccaria als een man van de Verlichting en ook als een briljant econoom. Naast zijn aandacht voor het strafrecht heeft Beccaria grote verdiensten gehad voor de modernisering van de economie in zijn land. Een fascinerend man met uitgesproken opvattingen over politiek en bestuur.

Wie nieuwsgierig is en meer wil weten over deze interessante denker maakt op deze manier ook kennis met grondbeginselen van ons Nederlandse strafrecht. Het boek is belangrijk voor iedereen die in de praktijk of door studie met het strafrecht te maken heeft. Maar ook voor iedereen die wil nadenken over misdaad en straf.

Information about the author(s)

De auteur was hoogleraar Straf- en Strafprocesrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Hij studeerde en promoveerde in Leiden en werkte daarna een aantal jaren bij het Ministerie van Justitie. Hij werkte mee aan studieboeken, schreef een leerboek over het strafrecht en publiceerde artikelen over uiteenlopende onderwerpen op zijn vakgebied. Hij was jarenlang als plaatsvervangend rechter en raadsheer betrokken bij strafzaken.

Product specifications

Editorial board Prof. dr. S.A.M. Stolwijk
ISBN Book 978-94-6290-263-3,#1 edition
ISBN E-Book 978-94-6274-591-9,#1 edition
Publication date 23 augustus 2016
Number of pages 184 Pages
Brand Boom juridisch
Subject(s) Strafrecht, Veiligheid
Language Dutch

Also interesting

Wetgeving Jeugdrecht
 • J. uit Beijerse
Verhoging strafmaximum moord
 • Mr. dr. J.S. Nan, prof. mr. S. Struijk, prof. mr. P.A.M. Mevis en mr. dr. N.L. Holvast
Bijzonder strafrecht
 • F.G.H. Kristen, R.M.I. Lamp, J.M.W. Lindeman, M.J.J.P. Luchtman en W.S. de Zanger
Het voorwaardelijk sepot
 • Johannes Bijlsma