Privaatrecht in context

Privaatrecht in context
 • Wat een jurist van theorie moet weten voor hij de praktijk in gaat
 • Author(s): M.A. Loth
 • ISBN Book: 978-94-6290-911-3, #2 edition
 • Year of publication: 2021
 • Product specifications
€ 45,50
Product in stock
Delivery in 1 - 3 days (The Netherlands)
Due to an especially busy period for our suppliers and postal services, your order can arrive a bit later. Our apologies for any inconvenience.
Request a free teacher copy for this product.
Request
 • Free shipping from € 50 for domestic orders
 • 14-day right of return
 • Leading authors

Full description

Dit boek is een uitleiding uit het privaatrecht, bestemd voor masterstudenten die zich voorbereiden op hun professionele loopbaan. Het biedt een reflectie op het karakter van het privaatrecht en op de aard van de beoefening en de wetenschappelijke bestudering daarvan. Op welke wijze wordt het privaatrecht beoefend en bestudeerd? Wat betekent dat voor mijn eigen bestudering van het vak? Wat voor jurist of civilist wil ik eigenlijk zijn? Al deze vragen zijn van belang voor iedere jurist en civilist.

De centrale gedachte is dat het privaatrecht alleen in zijn context te begrijpen is en dat daarvoor een pluraliteit aan methoden noodzakelijk is. Daarom dient de civilist van verschillende markten thuis te zijn. Vanuit dit perspectief worden verschillende onderwerpen belicht, zoals het begrip privaatrecht, de geschiedenis van het privaatrecht, het privaatrecht als taalspel, het ambacht van de civilist, de waarden van het privaatrecht, de methode en de discipline van het privaatrecht en de professie van de civilist. Telkens wordt het gekozen perspectief vergeleken met alternatieve opvattingen, zodat de lezer zijn of haar eigen keuzes kan maken.

Target group

Bestemd voor masterstudenten die zich voorbereiden op hun professionele loopbaan.

Information about the author(s)

Marc Loth (1956) is hoogleraar Privaatrecht aan Tilburg Law School. Daarvoor was hij van 2009 tot 2014 raadsheer in de Hoge Raad der Nederlanden. Van 1997 tot 2009 was hij verbonden aan Erasmus School of Law, eerst als hoogleraar Inleiding tot de rechtswetenschap en Rechtstheorie, later ook als decaan. Daarvoor was hij afwisselend werkzaam aan de universiteit (Tilburg, Leiden), en in de Rechtspraak (Den Haag, Curaçao). Hij studeerde Nederlands recht in Nijmegen en promoveerde in Leiden.

Product specifications

Author(s) M.A. Loth
ISBN Book 978-94-6290-911-3,#2 edition
Publication date 15 juni 2021
Number of pages 331 Pages
Suitable for Wetenschappelijk Onderwijs (WO)
Series Boom Juridische studieboeken
Brand Boom juridisch
Subject(s) Algemeen
Language Dutch

Also interesting

Zoeken in juridische databanken
 • C.L. Hoogewerf, E.M. Oudejans, R.D. Rietveld en W. Riphagen
Organisatiewijs
 • N. Goudswaard, R. Land en I. Timmer
De resonante rechtsstaat
 • Stavros Zouridis