Toolkit Mediation

Toolkit Mediation
 • Resultaat bereiken als mediator, manager, mediation advocate en onderhandelaar
 • Author(s): Manon Schonewille
 • ISBN Book: 978-94-6290-397-5, #4 edition
 • Year of publication: 2018
 • Product specifications
€ 75,50
Product in stock
Delivery in 1 - 3 business days (The Netherlands)
Due to an especially busy period for our suppliers and postal services, your order can arrive a bit later. Our apologies for any inconvenience.
Request a free teacher copy for this product.
Request
 • Free shipping from € 50 for domestic orders
 • 14-day right of return
 • Leading authors

Full description

Toolkit Mediation is een essentieel naslagwerk voor de praktijk. De Toolkit geeft een overzicht van het grote scala aan instrumenten dat je ter beschikking staat in een conflictsituatie, mediation of onderhandeling en geeft een handleiding voor het juiste gebruik van de ‘techniek’ van een interventie of methode. Daarnaast bevat de uitgave veel praktijkgerichte checklists. Het boek is zo opgezet dat het niet nodig is de uitgave volledig te lezen om er al profijt van te hebben. Door de duidelijke verwijzingssystematiek is het mogelijk om het boek te gebruiken als een gereedschapskist: een bepaald onderwerp bekijken binnen de context, of een bepaald thema uitdiepen door het volgen van interne verwijzingen (iconen) of de leeswijzers.

De Toolkit is een praktische handleiding voor iedereen in een conflict- of onderhandelingssituatie.

Voor ervaren mediators biedt de Toolkit de mogelijkheid om de al bekende interventies en technieken verder uit te breiden of te verdiepen met inzichten zoals de cruciale rol van het opwekken van vertrouwen (en hoe je dat doet als mediator), het nut van mindfulness, of het omgaan met interculturele aspecten. Ook nieuwe inzichten uit de neurowetenschap en onderhandelingspraktijk komen aan bod.

In deze vierde druk is tevens een eigen leeswijzer en een aantal inleidende hoofdstukken voor beginnende mediators, verwijzers en mediation advocates opgenomen.

Voor managers biedt de Toolkit speciale vaardigheden en kennis van methoden en technieken voor het interveniëren in en goed managen van problemen in bedrijfsrelaties. Er is een eigen leeswijzer voor managers opgenomen. 

Voor de onderhandelaar is eveneens een eigen leeswijzer opgenomen met tips over effectief onderhandelen en welke mediationtechnieken je als onderhandelaar kunt inzetten om een onderhandelresultaat positief te beïnvloeden.

Door de focus op inzichten uit onderzoek en theoretische achtergronden gecombineerd met praktische knowhow is deze publicatie geschikt voor opleidingsdoeleinden op verschillende niveaus en een onmisbaar naslagwerk voor de praktijk.

Product specifications

Author(s) Manon Schonewille
ISBN Book 978-94-6290-397-5,#4 edition
Publication date 3 april 2018
Number of pages 504 Pages
Suitable for Wetenschappelijk Onderwijs (WO), Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Brand Boom juridisch
Subject(s) Conflictmanagement en mediation
Language Dutch

Also interesting

Constructief omgaan met conflicten en geschillen
 • Alain-Laurent Verbeke en Geert Vervaeke
Introductie (internationale) mediation
 • C.M.L. Hille en B.E.E. van Sytzama
Corporate Mediation Journal (CMJ)
 • Martin Brink PhD; Prof. Bas van Zelst; Anna Doyle
Nederlands-Vlaams tijdschrift voor Mediation en conflictmanagement (TMD)
 • Nettie Dekker (redactiesecretaris), B. Gayse, Mr. dr. R.W. Jagtenberg, Prof. dr. E. Lancksweerdt, Mr. R. Ritzen, Mr. dr. A.J. de Roo (hoofdredacteur), Prof. dr. A.L. Verbeke en Dr. H. Verbist