Vastgoedtransacties

Vastgoedtransacties
  • Koop
  • Author(s): S.E. Bartels en H.W. Heyman
  • ISBN Book: 978-94-6290-858-1, #2 edition
  • ISBN E-Book: 978-90-8974-054-0, #2 edition
  • Year of publication: 2021
  • Product specifications
€ 99,00
Product in stock
Delivery in 1 - 3 days (The Netherlands)
€ 99,00
Readily available
Request a free teacher copy for this product.
Request
  • Free shipping from € 50 for domestic orders
  • 14-day right of return
  • Leading authors

Full description

In de tweede druk van dit boek worden de praktijk en de theorie van de koop van vastgoed besproken. Om te beginnen wordt het begrip onroerende zaak behandeld, omdat het contracteren over vastgoed het onderwerp van dit  handboek is. Vervolgens wordt onder andere ingegaan op de totstandkoming van  de koop, de koop van een woning door een consument, de verplichtingen van de verkoper en de koper, de overgang van het risico en de verzekeringsrechtelijke aspecten van risico-overgang. Ten slotte worden enkele in de praktijk veel-voorkomende bedingen behandeld, zoals het financieringsvoorbehoud,  boetebeding en de waarborgsom. Alle onderwerpen worden toegelicht aan de hand van praktijkvoorbeelden. De materie wordt op een uitgebreide en diepgaande manier in samenhang behandeld. Dit boek is een handboek voor specialisten op het gebied van vastgoedrecht en een studieboek voor degenen die dat willen worden.

Eerder verscheen ook Vastgoedtransacties - Overdracht. In dit boek worden de praktijk en de theorie van de overdracht van vastgoed besproken. Klik hier voor meer informatie.

Information about the author(s)

Prof. mr. H.W. Heyman is emeritus-hoogleraar notarieel recht en burgerlijk recht aan de Universiteit Utrecht en adviseur van Loyens & Loeff. Hij publiceert al meer dan veertig jaar over privaatrechtelijke aspecten van vastgoed. Hij was twintig jaar notaris te Rotterdam.
Prof. mr. S.E. Bartels is hoogleraar burgerlijk recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen en een van de bewerkers van het Asserdeel over het goederenrecht en van het Asserdeel over het zakenrecht.

Product specifications

Author(s) S.E. Bartels en H.W. Heyman
ISBN Book 978-94-6290-858-1,#2 edition
ISBN E-Book 978-90-8974-054-0,#2 edition
Publication date 8 januari 2021
Number of pages 526 Pages
Suitable for Wetenschappelijk Onderwijs (WO)
Series Boom Masterreeks
Brand Boom juridisch
Subject(s) Verbintenissenrecht, Goederenrecht
Language Dutch

Also interesting