Verbintenissenrecht begrepen

Verbintenissenrecht begrepen
  • Author(s): I. Timmer
  • ISBN Book: 978-94-6290-908-3, #8 edition
  • Year of publication: 2021
  • Product specifications
€ 48,50
Product in stock
Delivery in 1 - 3 business days (The Netherlands)
Due to an especially busy period for our suppliers and postal services, your order can arrive a bit later. Our apologies for any inconvenience.

This title is available online under an 18-month license. You will receive an email with an activation code and the URL where you can create a separate account to read the title online.

€ 33,95
Readily available
Request a free teacher copy for this product.
Request

Full description

Verbintenissenrecht begrepen behandelt op leesbare en toegankelijke wijze de belangrijkste leerstukken van het verbintenissenrecht en kenmerkt zich door een heldere opbouw. Eerst wordt het belang van verbintenissen voor de (rechts)- praktijk aan de hand van eenvoudige, dagelijkse voorbeelden duidelijk gemaakt en wordt de positie van het verbintenissenrecht binnen het recht bezien. Hierna wordt de wettelijke regeling rond overeenkomst, onrechtmatige daad en rechtmatige daad stapsgewijs behandeld. Complexe leerstukken worden verhelderd door middel van schema’s, voorbeelden en oefenvragen. De student wordt geleerd welke stappen in de beroepspraktijk moeten worden genomen wanneer schade wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld wanprestatie of onrechtmatige daad. Na bestudering heeft de student een gedegen basiskennis van de belangrijkste verbintenisrechtelijke leerstukken uit Boek 3 en 6 van het Burgerlijk Wetboek.

In deze achtste druk zijn verschillende voorbeelden geactualiseerd en wetswijzigingen verwerkt. Bovendien wordt ingegaan op de coronapandemie in relatie tot overmacht en onvoorziene omstandigheden bij overeenkomsten.

Inclusief docentenhandleiding
Voor onderwijsinstellingen is een docentenhandleiding met aanvullend materiaal beschikbaar. Mail hiervoor naar klantenservice@boomdenhaag.nl.

Target group

Deze uitgave is primair geschreven voor het onderwijs van de opleiding HBO-Rechten, maar behandelt op een leesbare en toegankelijke wijze de belangrijkste leerstukken van het verbintenissenrecht waardoor het ook zeer geschikt is voor de opleidingen SJD, MER en economische richtingen.

Information about the author(s)

Ivar Timmer is als onderzoeker en docent verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam.

Product specifications

Author(s) I. Timmer
ISBN Book 978-94-6290-908-3,#8 edition
Publication date 11 augustus 2021
Number of pages 332 Pages
Suitable for Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Series Recht begrepen
Brand Boom juridisch
Subject(s) Verbintenissenrecht
Language Dutch

Also interesting

Verbintenissenrecht & ondernemingsrecht
  • R. Westra en G.W. de Ruiter
Contract & commentaar
  • A.H. Bourdrez en M. Brons
Vastgoedtransacties
  • S.E. Bartels en H.W. Heyman