Vreemdelingendetentie in de Lage Landen

Vreemdelingendetentie in de Lage Landen
  • Een etnografisch onderzoek naar uitvoeringspraktijken van vreemdelingendetentie in België en in Nederland
  • Author(s): Lars Breuls
  • ISBN Book: 978-94-6236-305-2, #1 edition
  • ISBN E-Book: 978-94-0011-157-8, #1 edition
  • Year of publication: 2022
  • Product specifications

Downloads

Table of content
€ 59,00
Product in stock
Delivery in 5 business days (The Netherlands)
Due to an especially busy period for our suppliers and postal services, your order can arrive a bit later. Our apologies for any inconvenience.
€ 59,00
Readily available
  • Free shipping from € 50 for domestic orders
  • 14-day right of return
  • Leading authors

Full description

Wat speelt er zich af achter de muren van de detentiecentra waar mensen zonder verblijfsrecht worden opgesloten? Hierover is in het algemeen weinig bekend. Detentiecentra zijn immers relatief ondoordringbare plaatsen voor de buitenwereld.

In dit boek krijgen personen die opgesloten zijn en personen die werkzaam zijn in één Nederlands en drie Belgische vreemdelingendetentiecentra een stem. Hun ervaringen en de werking van de verschillende centra worden vanuit een criminologisch-penologische invalshoek bestudeerd op basis van langdurige observaties, talrijke informele gesprekken en interviews. De vergelijking van detentiecentra over landsgrenzen heen maakt duidelijk dat uitvoeringspraktijken en ervaringen verschillen. De auteur draagt hiervoor verschillende verklaringen aan en verfijnt zo de theorievorming over vreemdelingendetentie die zich het afgelopen decennium ontwikkeld heeft.

Vreemdelingendetentie in de Lage Landen is een aanrader voor sociale wetenschappers die praktijken van migratiecontrole en detentie bestuderen. Ook personen werkzaam binnen de vreemdelingenketen of binnen een detentiecontext zullen hun gading in het boek vinden: de studie biedt de nodige aangrijpingspunten om over de eigen praktijken te reflecteren en deze eventueel ten goede te veranderen.

Het groene gras is een boekenreeks die zich voornamelijk richt op comparatief criminologisch werk, zowel vergelijkend tussen Nederland en België als daarbuiten. De reeks is multidisciplinair opgezet, waarbij de criminologen een prominente plaats krijgen naast andere disciplines.

Product specifications

Author(s) Lars Breuls
ISBN Book 978-94-6236-305-2,#1 edition
ISBN E-Book 978-94-0011-157-8,#1 edition
Publication date 22 augustus 2022
Number of pages 323 Pages
Series Het groene gras
Brand Boom criminologie
Language Dutch