Vreemdelingenrecht begrepen

Vreemdelingenrecht begrepen
  • Author(s): Parviz Samim
  • ISBN Book: 978-94-6290-631-0, #3 edition
  • Year of publication: 2020
  • Product specifications
€ 46,50
Product in stock
Delivery in 1 - 3 business days (The Netherlands)
Due to an especially busy period for our suppliers and postal services, your order can arrive a bit later. Our apologies for any inconvenience.

This title is available online under an 18-month license. You will receive an email with an activation code and the URL where you can create a separate account to read the title online.

€ 32,55
Readily available
Request a free teacher copy for this product.
Request

Full description

Dit boek wil studenten laten kennismaken met de wereld van het vreemdelingenrecht. De kernzaken van het vreemdelingenrecht worden in voor de studenten toegankelijke taal uitgelegd. Ook wordt gebruikgemaakt van vele praktische voorbeelden. Een deel van deze voorbeelden is fictief, een ander deel is gebaseerd op rechterlijke uitspraken. Zodoende weten studenten hoe het vreemdelingenrecht in de praktijk wordt toegepast. Voorts worden vele ingewikkelde vreemdelingenrechtelijke onderwerpen schematisch weergegeven. Doordat het boek in vijf delen is verdeeld, is het niet alleen geschikt voor de zelfstandige cursus vreemdelingenrecht, maar ook voor cursussen waar het vreemdelingenrecht een onderdeel van is.

Dit boek is geschreven voor studenten aan de opleidingen hbo-rechten en SJD. Daarnaast is het geschikt voor professionals die binnen hun werk te maken krijgen met het vreemdelingenrecht.

Information about the author(s)

Parviz Samim is geboren en opgegroeid in Afghanistan. In 1997 is hij samen met zijn ouders als politieke vluchteling naar Nederland gekomen. Daar heeft hij de opleidingen Sociaal Juridisch Medewerker (ROC-Aventus Apeldoorn), Sociaal Juridische Dienstverlening (Hogeschool Utrecht) en Rechtsgeleerdheid (Universiteit Utrecht) afgerond. Sinds 2007 is hij als docent Recht werkzaam bij de Hogeschool Utrecht. Parviz Samim werd in 2016 door de studenten en de jury verkozen tot Docent van het Jaar van de Hogeschool Utrecht. In 2017 is hij landelijk genomineerd als Docent van het Jaar van het hoger onderwijs. In 2018 ontving hij de HUgenotenprijs. Deze prijs wordt uitgereikt aan mensen die een buitengewone bijdrage hebben geleverd aan de Hogeschool Utrecht. De auteur beheert de Facebookpagina Juridische Bijles met duizenden volgers. Hij deelt daar onder andere zijn kennis op het gebied van het vreemdelingenrecht.

Product specifications

Author(s) Parviz Samim
ISBN Book 978-94-6290-631-0,#3 edition
Publication date 1 mei 2020
Number of pages 340 Pages
Suitable for Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Series Recht begrepen
Brand Boom juridisch
Subject(s) Staatsrecht en bestuursrecht, Vreemdelingenrecht
Language Dutch

Also interesting