Frontlijnwerkers in de veiligheidszorg

Frontlijnwerkers in de veiligheidszorg
 • Gevalstudies, patronen, analyse
 • Redactie: H. Moors en E.J.A. Bervoets
 • ISBN Boek: 978-90-5931-982-0, 1e druk
 • Jaar van uitgave: 2013
 • Bekijk alle specificaties
€ 45,00
Product is op voorraad
Levertijd 1 - 3 dagen (Nederland)
 • Gratis verzending vanaf € 50
 • 14 dagen bedenktijd
 • Toonaangevende auteurs

Volledige beschrijving

Gemeenten bouwen met burgers en ketenpartners in veiligheid, zorg en welzijn aan lokale maatschappelijke dienstverlening. Dat is een aanzienlijke opgave, bij al even grote financiële taakstellingen. De dure ‘verzekerde rechten’ worden vertaald naar afdoende ‘compensatie van behoeften’. Gemeenten kiezen hoe ver ze gaan. Maar dat trekt een wissel op de uitvoeringspraktijk. Managers vragen zich af hoe ze het werk moeten organiseren. Lukt dat kosteneffectief? Met welke kwaliteit? En wat vinden die professionals zelf? Kunnen zij hun werk nog doen zoals het hoort?

Over die professionals op het diffuus begrensde terrein van veiligheid, welzijn en zorg gaat dit boek. Samen staan zij aan de frontlinie van de fatsoenlijke samenleving. Hun werk is lastig en ligt onder een vergrootglas. Meestal gaat het goed, soms niet. Veel kan, maar niet alles. De ene manier van werken is evidence based, de andere bewijst zich al jaren in de praktijk. Wat werkt, is één kant van het verhaal. Dankzij wie, de andere kant.

Dit boek bevat casuïstiek, analyse en reflectie. De auteurs hebben hun kennis en ervaring opgedaan in de praktijk van de veiligheidszorg: een unieke mix van wetenschap en street-level experience. Speciaal voor deze bundel blikt Michael Lipsky, een van de founding fathers van het onderzoek naar spanningen rond vakmanschap in de publieke sector, terug op hoe praktijk en debat zich de afgelopen kwart eeuw hebben ontwikkeld.

Het boek is bedoeld voor studerende of beginnende beroepsbeoefenaren die hun handelen moeten oefenen. Het biedt stof tot nadenken voor ervaren rotten in het vak die kritisch reflecteren op hun eigen vakmanschap. Geslaagd is het boek als het een bron van inspiratie is voor iedereen die echte problemen oplost in de wijk, op straat, op school, of aan de keukentafel.

Doelgroep

Frontlijnwerkers in de veiligheidszorg is bestemd voor wetenschappers en beleidsmedewerkers op het terrein van veiligheid en veiligheidszorg én de professionals binnen de veiligheidszorg.

Informatie over de auteur(s)

Eric Bervoets is bestuurskundige, criminoloog en mede-eigenaar van onderzoeksbureau Lokale Zaken. Hij schreef ook Vlindermessen en djonko’s en Jeugdgroepen en geweld

Hans Moors is opgeleid als cultuurhistoricus en filosoof. Hij is partner van onderzoeks- en adviesbureau Lokaal Centraal. Hij schreef ook Overvallen in Nederland en Geloven in veiligheid.

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Redactie H. Moors en E.J.A. Bervoets
ISBN Boek 978-90-5931-982-0,1e druk
Verschenen 29 mei 2013
Aantal pagina's 313 pagina's
Merk Boom criminologie
Onderwerp(en) Veiligheid
Taal Nederlands

Ook interessant

Jeugdstrafrecht
 • Ido Weijers
Basisboek criminologie
 • E.W. Kolthoff en J.H.L.J. Janssen
Het turbulente politiebestel
 • Dorian Schaap en J.B. Terpstra
Sluipend gif
 • Jerôme Lam, Ronald van der Wal en N. Kop