De Gouden Rugzak

De Gouden Rugzak
 • Handboek voor vermogende families
 • Auteur(s): Raimund Kamp, Marijke Kuijpers en Ad Kil
 • ISBN Boek: 978-90-8974-978-9, 2e druk
 • ISBN E-Book: 978-94-6274-138-6, 2e druk
 • Jaar van uitgave: 2014
 • Bekijk alle specificaties
€ 76,50
Product is op voorraad
Levertijd 5 werkdagen (Nederland)
Wegens drukte bij onze leveranciers en vervoerders kunnen bestellingen een langere levertijd hebben. Onze excuses.
€ 76,50
Direct leverbaar
 • Gratis verzending vanaf € 50
 • 14 dagen bedenktijd
 • Toonaangevende auteurs

Volledige beschrijving

De praktijk leert ons dat een opgebouwd familievermogen na twee generaties in veel families is verdampt. Wat doen families die al verschillende generaties vermogen succesvol overdragen anders, dan families die hierin falen? Deze vraag stond centraal in het kwalitatieve onderzoek Vermogens overdracht in Nederland. Door diepte-interviews met vermogende erfgenamen achterhaalden wij hoe zij zijn opgegroeid, zijn voorbereid op het toekomstige familie kapitaal en wat hun ervaringen met geërfd vermogen zijn. Eenonderzoek van deze omvang en diepgang heeft in Europa nog niet eerder plaatsgevonden.

Door onvoldoende voorbereiding en communicatie, onduidelijkheden en ruzies kan enkel al de afwikkeling van een nalatenschap een drama worden. Veel erfgenamen ervaren door onvoldoende financiële kennis en ervaring moeilijkheden bij het beheer van hun erfenis. Ook leidt de erfenis regelmatig tot relatieproblemen en problemen met zingeving. 

In de ‘oude wereld’ concentreren vermogende families en hun adviseurs zich vooral op Estate Planning waarbij de fiscale en juridische techniek centraal staat om belasting te besparen. In de ‘nieuwe wereld’ komt daar een extra element bij: optimale voorbereiding van de volgende generatie op de kansen en verantwoordelijkheden van het vermogen. 

‘Dit boek is een absolute must voor vermogende families die streven naar een combinatie van behoud van het vermogen en harmonieuze familieverhoudingen.’
Prof. dr. Frans Sonneveldt - estate planner

Doelgroep

Dit handboek is interessant voor vermogende ouders, families met een familiebedrijf, (toekomstige) erfgenamen en hun adviseurs, en geïnteresseerden die een inkijk willen in de wereld van vermogende families. Wij presenteren naast de onderzoeksresultaten ook theorieën om de praktijk beter te kunnen begrijpen en reiken ideeën en handvatten aan om familievermogen generatiebestendig te maken.

Informatie over de auteur(s)

Marijke Kuijpers en Raimund Kamp zijn de oprichters van Guidato Family Office B.V., een onafhankelijke onderneming gespecialiseerd in advisering aan vermogende particulieren en families, vermogensregie en overdracht van vermogen en (familie-) bedrijf naar de volgende generatie. Ad Kil is hoogleraar Researchdidactiek aan de Nyenrode Business Universiteit.

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Auteur(s) Raimund Kamp, Marijke Kuijpers en Ad Kil
ISBN Boek 978-90-8974-978-9,2e druk
ISBN E-Book 978-94-6274-138-6,2e druk
Verschenen 5 september 2014
Aantal pagina's 347 pagina's
Geschikt voor Wetenschappelijk Onderwijs (WO)
Merk Boom juridisch
Onderwerp(en) Belastingrecht
Taal Nederlands

Ook interessant

Vennootschapsbelasting
 • W.R. Kooiman, C.J. van Hoek en F.A. Spiekerman
Casuïstiek internationaal belastingrecht
 • F.P.G. Pötgens, P.A. Spijker en T.M. Vergouwen