De strijd van gelijkheid en vrijheid

De strijd van gelijkheid en vrijheid
  • Auteur(s): Paul Cliteur, Fleur de Beaufort, Jasper Doomen, Afshin Ellian, Maurits Helmich, Tom Herrenberg, Ruud Koopmans, Arie-Jan Kwak, Bart Labuschagne, François Levrau, Maarten Neuteboom, Vincent Tassenaar, Ronald Tinnevelt, Janneke Vink en Machteld Zee
  • Redactie: Jasper Doomen en A. Ellian
  • ISBN Boek: 978-94-6290-032-5, 1e druk
  • Jaar van uitgave: 2015
  • Bekijk alle specificaties
€ 94,00
Product is op voorraad
Levertijd 5 werkdagen (Nederland)
Wegens drukte bij onze leveranciers en vervoerders kunnen bestellingen een langere levertijd hebben. Onze excuses.
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • 14 dagen bedenktijd
  • Toonaangevende auteurs

Volledige beschrijving

Moeten alle mensen gelijk worden behandeld? En alle opvattingen? Een bevestigend antwoord op deze vragen ligt voor de hand. De realiteit is echter complex en eenvoudige stellingnames voldoen vaak niet, zeker als ook vrijheid, een belangrijke waarde in een liberaal-democratische staat, een plaats moet krijgen. Moet het vrouwen worden toegestaan om een boerka te dragen? Mag een religie worden beschimpt? Moeten religieuze opvattingen op dezelfde manier worden behandeld als andere opvattingen? Waar liggen de grenzen van de vrijheid van meningsuiting? Wat zijn de rechten van minderheden? Hoe moet met dieren worden omgegaan?

Dit zijn enkele van de vragen die centraal staan in deze bundel, waarin deskundigen met verschillende achtergronden hun licht laten schijnen op belangrijke maatschappelijke kwesties. De relevantie daarvan is niet beperkt tot het huidige tijdsgewricht, maar er is wel bijzondere aandacht voor actuele vraagstukken. Door deze vanuit uiteenlopende invalshoeken aan de orde te laten komen, wordt voorkomen dat één bepaalde opvatting leidend wordt en wordt er voor gezorgd dat scherpe stellingen niet geschuwd worden.

Doelgroep

Dit boek is bestemd voor rechtsfilosofen en andere geïnteresseerden die het recht in een breder perspectief willen bekijken.

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Auteur(s) Paul Cliteur, Fleur de Beaufort, Jasper Doomen, Afshin Ellian, Maurits Helmich, Tom Herrenberg, Ruud Koopmans, Arie-Jan Kwak, Bart Labuschagne, François Levrau, Maarten Neuteboom, Vincent Tassenaar, Ronald Tinnevelt, Janneke Vink en Machteld Zee
Redactie Jasper Doomen en A. Ellian
ISBN Boek 978-94-6290-032-5,1e druk
Verschenen 5 februari 2015
Aantal pagina's 311 pagina's
Merk Boom juridisch
Onderwerp(en) Algemeen, Metajuridica
Taal Nederlands

Ook interessant