Parlementaire Geschiedenis van het Curaçaose Burgerlijk Wetboek

Parlementaire Geschiedenis van het Curaçaose Burgerlijk Wetboek
  • Tekst en toelichting op het Burgerlijk Wetboek
  • Auteur(s): Mirto F. Murray
  • ISBN E-Book: 978-94-6274-658-9, 1e druk
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Bekijk alle specificaties
€ 102,00
Direct leverbaar
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • 14 dagen bedenktijd
  • Toonaangevende auteurs

Volledige beschrijving

Na het verschijnen van de eerste editie van De Parlementaire Geschiedenis van het Nederlands Antilliaanse (nieuw) Burgerlijk Wetboek, Tekst en toelichting op het nieuw Burgerlijk Wetboek, [ISBN 90 5850 118 3], waarin verwerkt de volledige totstandkomingsgeschiedenis van het in (delen) in 2001 en 2004 in de toenmalige Nederlandse Antillen in werking getreden Burgerlijk Wetboek, hebben vele ingrijpende wijzigingen plaatsgevonden. Zo werd in 2007 een regeling ter zake van langdurig onverdeeld gebleven gemeenschappen ingevoerd in Boek 3 van het Burgerlijk Wetboek. De meest ingrijpende wijzigingen dateren echter van 1 januari 2012 toen in het personen- en familierecht belangrijke aanvullingen werden aangebracht, waaronder een nieuwe regeling over het gezamenlijk gezag, de gerechtelijke vaststelling van het vaderschap, maar ook de invoering van een centraal meldpunt voor kindermishandeling terwijl voorts ook het huwelijksvermogensrecht werd aangepast. Boek 2 betreffende het rechtspersonenrecht werd aan een algehele herziening onderworpen die voorzag in de invoering van een breed enquêterecht. De trust werd ingebed in Boek 3, terwijl met de invoering van Boek 4 een geheel nieuw erfrecht tot stand kwam. In Boek 7 werd nieuw verzekeringsrecht, een vernieuwde aanneming van werk en gemoderniseerd huurrecht ingevoerd.

Dit boek bevat de volledige parlementaire geschiedenis van het Curaçaose Burgerlijk Wetboek, verzameld en opgetekend door mr Mirto F. Murray, en voorzien van een uitgebreid trefwoordenregister. De ontstaansgeschiedenis en de toelichting op de Boeken 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 en 8 (met uitzondering van Boek 7A) van het Burgerlijk Wetboek komen, zo veel mogelijk per artikel aangeduid, op overzichtelijke wijze aan de orde.

Vanwege de omvang is de uitgave gesplitst in twee delen. Deel I bevat de Boeken 1 tot en met 4 en Deel II bevat de Boeken 5 tot en met 8, inclusief het trefwoordenregister op de Boeken 1 tot en met 8. Van deze uitgave is tevens een digitale versie verkrijgbaar, die de mogelijkheid biedt teksten snel te doorzoeken.

Doelgroep

Deze uitgave is onmisbaar voor iedereen die zich in het Curaçaose Burgerlijk Wetboek wil verdiepen en zich in de praktijk, de wetenschap of het onderwijs met Curaçaos privaatrecht bezighoudt. Het boek is specifiek bestemd voor de magistratuur, de advocatuur, het notariaat en voor bedrijfs- en overheidsjuristen, wetenschappers en (rechten)studenten.

Informatie over de auteur(s)

Mr Mirto F. Murray is advocaat/vennoot bij SMS Attorneys at Law te Curaçao (www.sms-advocaten.com), oud-deken van de Orde van Advocaten Curaçao en voorzitter van de redactie van het Caribisch Juristenblad.

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Auteur(s) Mirto F. Murray
ISBN E-Book 978-94-6274-658-9,1e druk
Verschenen 25 juli 2016
Aantal pagina's 1164 pagina's
Merk Boom juridisch
Onderwerp(en) Algemeen
Taal Nederlands

Ook interessant