VN Gehandicaptenverdrag

VN Gehandicaptenverdrag
 • Tekst en Toelichting
 • Auteur(s): Gerrit Jan Pulles
 • ISBN Boek: 978-94-6290-251-0, 1e druk
 • Jaar van uitgave: 2016
 • Bekijk alle specificaties
€ 60,00
Product is op voorraad
Levertijd 1 - 3 werkdagen (Nederland)
Wegens drukte bij onze leveranciers en vervoerders kunnen bestellingen een langere levertijd hebben. Onze excuses.
 • Gratis verzending vanaf € 50
 • 14 dagen bedenktijd
 • Toonaangevende auteurs

Volledige beschrijving

In 2016 nam het Nederlandse parlement het wetsvoorstel aan tot goedkeuring van het VN-Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap. Daarmee werd het verdrag bindend voor het Koninkrijk. Het verdrag zal naar verwachting in Nederland grote invloed hebben op de bescherming van de rechten van personen met een handicap.

Het gehandicaptenverdrag beschouwt mensen met een beperking als zelfstandige dragers van rechten en ontvangers van speciale bescherming. Het geeft een specifiek op deze groep gerichte invulling en uitbreiding van reeds in andere mensenrechtenverdragen opgenomen rechten. Het is een belangrijke stap in het streven naar gelijkwaardigheid, autonomie en maatschappelijke participatie van personen met een beperking.

Deze uitgave bevat een artikelsgewijs commentaar op het verdrag. Daarin is veel aandacht besteed aan de parlementaire behandeling. Daarnaast bevat deze uitgave een inleiding over de totstandkoming en de doorwerking van het verdrag, de adviezen van de Raad van State en het College voor de Rechten van de Mens over het verdrag en de Engelse tekst van het verdrag en van het facultatieve protocol.

Informatie over de auteur(s)

Gerrit Jan Pulles studeerde Nederlands recht, internationaal recht en mensenrechten aan de universiteiten van Utrecht, Amsterdam en Oxford. Hij is advocaat in Amsterdam en verbonden aan de faculteit Internationaal en Europees recht van de Universiteit van Amsterdam.

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Auteur(s) Gerrit Jan Pulles
ISBN Boek 978-94-6290-251-0,1e druk
Verschenen 17 juni 2016
Aantal pagina's 208 pagina's
Reeks Tekstuitgaven
Merk Boom juridisch
Onderwerp(en) Gezondheidsrecht, Europees recht
Taal Nederlands

Ook interessant

Recht van de Europese Unie
 • F. Amtenbrink en H.H.B. Vedder
Juridische aspecten van forensische dwangzorg en (vermoedens van) huiselijk geweld
 • A.P. van der Linden, A. Jansen, J.M. Verhagen, Martine ten Voorde, Mirjam Kooistra, R. van der Weijden, Charles Starmans, J.H. van der Winden en C.F. Wassenaar
Basisboek recht in de zorg- en welzijnssector 2022-2023
 • A.P. van der Linden, A. Jansen, J.M. Verhagen, Martine ten Voorde, Mirjam Kooistra, R. van der Weijden, Charles Starmans, J.H. van der Winden en C.F. Wassenaar