Milieuproblemen in de landbouw: falend omgevingsrecht en mogelijke oplossingen

Milieuproblemen in de landbouw: falend omgevingsrecht en mogelijke oplossingen
  • VMR 2019-1
  • Auteur(s): Jonathan Verschuuren, Kees Bastmeijer, Willem Bruil, Harm Dotinga, Ralph Frins, Kars de Graaf, Frank Groothuijse, Marieke Kaajan, Arnold van Kreveld, Peter Mendelts, Marleen van Rijswick, Joost Rutteman, Toine Spapens, Arie Trouwborst, Maarten Verhoeven, Teun Verstappen en Anne de Vries
  • ISBN Boek: 978-94-6290-721-8, 1e druk
  • ISBN E-Book: 978-94-6094-454-3, 1e druk
  • Jaar van uitgave: 2019
  • Bekijk alle specificaties

Downloads

Inhoudsopgave
€ 64,00
Product is op voorraad
Levertijd 5 werkdagen (Nederland)
Wegens drukte bij onze leveranciers en vervoerders kunnen bestellingen een langere levertijd hebben. Onze excuses.
€ 64,00
Direct leverbaar
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • 14 dagen bedenktijd
  • Toonaangevende auteurs

Volledige beschrijving

Deze bundel biedt een overzicht van het juridisch kader voor de belangrijkste actuele milieuproblemen rond de landbouw, zoals de aanpak van de mestfraude, de stikstofproblematiek, de toelating en het gebruik van bestrijdingsmiddelen, de stand van de weidevogels en de bodem- en waterkwaliteit.
De bijdragen zijn toegespitst op de vraag hoe effectief de bestaande regelgeving is met betrekking tot het beperken van de milieu-impact van de landbouw. Daarnaast bekijken de auteurs of de situatie onder de Omgevingswet verbetert en of er andere verbeteringen nodig zijn, eventueel ook buiten de regelgeving.

Informatie over de auteur(s)

De VMR is een juridisch kennisnetwerk waarbij vanuit verschillende invalshoeken de actualiteiten en ontwikkelingen in het milieurecht worden besproken en becommentarieerd. De leden zijn werkzaam op uiteenlopende terreinen van het (milieu)recht en afkomstig uit diverse sectoren: overheid, bedrijfsleven, wetenschap, advocatuur, maatschappelijke organisaties, adviesbureaus en studenten.Het ledenaantal bedraagt rond de 850 personen.

De activiteiten van de vereniging zijn mogelijk dankzij de contributie van de leden en de inkomsten uit een deel van de activiteiten.

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Auteur(s) Jonathan Verschuuren, Kees Bastmeijer, Willem Bruil, Harm Dotinga, Ralph Frins, Kars de Graaf, Frank Groothuijse, Marieke Kaajan, Arnold van Kreveld, Peter Mendelts, Marleen van Rijswick, Joost Rutteman, Toine Spapens, Arie Trouwborst, Maarten Verhoeven, Teun Verstappen en Anne de Vries
ISBN Boek 978-94-6290-721-8,1e druk
ISBN E-Book 978-94-6094-454-3,1e druk
Verschenen 29 november 2019
Aantal pagina's 332 pagina's
Reeks Vereniging voor Milieurecht
Merk Boom juridisch
Onderwerp(en) Ondernemingsrecht, Algemeen
Taal Nederlands

Ook interessant