Arbeidsrecht begrepen

Arbeidsrecht begrepen
  • Auteur(s): H.C. Geugjes en E.B. Wits
  • ISBN Boek: 978-94-6290-154-4, 10e druk
  • Jaar van uitgave: 2022
  • Bekijk alle specificaties
€ 27,30
Product tijdelijk niet leverbaar
Verschijnt 21 februari 2023

Deze titel is online beschikbaar met een licentie van 18 maanden. U ontvangt een e-mail met een activatiecode en de URL waar u een account aanmaakt om de titel online te lezen.

€ 33,60
Direct leverbaar
Vraag een gratis docentexemplaar aan.
Aanvragen

Volledige beschrijving

Arbeidsrecht begrepen behandelt het individuele arbeidsrecht voor studenten in het hoger onderwijs. De auteurs bespreken de wet en de rechtspraak met een voortdurend oog op de praktijk. Veel voorbeelden en schema’s ondersteunen de tekst en maken deze toegankelijk. Het boek behandelt alle theorie, maar is vooral praktisch bruikbaar.

In het boek wordt steeds geschakeld tussen de inhoud van de arbeidsovereenkomst, de wet en de cao. Ook vindt er een koppeling plaats tussen het arbeidsrecht en het socialezekerheidsrecht. Deze rechtsgebieden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit maakt het boek ook geschikt voor juridische professionals die werkzaam zijn in de eerstelijnsrechtshulp of -informatie en -advies.

De auteurs hopen met dit boek niet alleen het arbeidsrecht goed over te brengen, maar ook hun enthousiasme voor dit boeiende en steeds maar wijzigende onderdeel van het recht.

Informatie over de auteur(s)

Hannie Geugjes was jarenlang werkzaam in de rechtshulpverlening en verzorgde opleidingen op de terreinen van het arbeidsrecht en het socialezekerheidsrecht voor een vakbond. Momenteel is zij verbonden als hoofddocent arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht aan het Instituut voor Recht van de Hogeschool Utrecht. Daarnaast is zij auteur van Socialezekerheidsrecht begrepen.

Erica Wits is advocaat en partner bij Sprengers Advocaten te Utrecht. Zij is al meer dan 25 jaar werkzaam op het terrein van het arbeidsrecht, onder meer bij een vakbond, maar ook bij een grote werkgever. Naast haar werk als advocaat verzorgt zij opleidingen op het gebied van het arbeidsrecht en het socialezekerheidsrecht en publiceert zij geregeld op deze terreinen.

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Auteur(s) H.C. Geugjes en E.B. Wits
ISBN Boek 978-94-6290-154-4,10e druk
Verschenen 23 augustus 2022
Aantal pagina's 451 pagina's
Geschikt voor Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Reeks Recht begrepen
Merk Boom juridisch
Onderwerp(en) Arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht
Taal Nederlands

Ook interessant