Auteursrechtgids

Auteursrechtgids
  • Hoofdlijnen voor de praktijk
  • Auteur(s): M.J. Frequin
  • ISBN Boek: 978-94-6290-963-2, 3e druk
  • ISBN E-Book: 978-90-8974-683-2, 3e druk
  • Jaar van uitgave: 2021
  • Bekijk alle specificaties
€ 48,50
Product is op voorraad
Levertijd 1 - 3 werkdagen (Nederland)
Wegens drukte bij onze leveranciers en vervoerders kunnen bestellingen een langere levertijd hebben. Onze excuses.
€ 48,50
Direct leverbaar
Vraag een gratis docentexemplaar aan.
Aanvragen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • 14 dagen bedenktijd
  • Toonaangevende auteurs

Volledige beschrijving

Wat wordt beschermd door het auteursrecht? Wat zijn de naburige rechten van 
uitvoerende kunstenaars, producenten en omroepen? Wie heeft het auteursrecht en over welke rechten kan de auteur beschikken? Waar moet ik rekening mee houden als ik gebruikmaak van werk van anderen: wat mag wel en waarvoor moet ik eerst toestemming vragen? Wat zijn de wettelijke regels voor het contract tussen een maker en een exploitant? Waar moet ik aan denken bij het sluiten van een exploitatieovereenkomst en, in het bijzonder, voor mijn creatie? Wat wordt waar collectief geregeld en hoe gaat dat in zijn werk? Hoe kan ik mijn rechten handhaven? De hoofdlijnen van het auteursrecht en de jurisprudentie worden aan de hand van het exploitatieproces met vele praktische voorbeelden behandeld in de Auteursrechtgids.

De nieuwe editie van de Auteursrechtgids is aangepast aan de wijzigingen van de Auteurswet per 7 juni 2021 en leidt iedereen die professioneel te maken heeft of wil krijgen met auteursrecht en naburige rechten op toegankelijke wijze door het proces vanaf het tot stand komen van het werk tot en met de exploitatie daarvan. Nieuwe ontwikkelingen kunt u volgen op de bij de gids behorende website (www.auteursrecht.nl/auteursrechtgids), waar tevens praktische overzichten, checklists en voorbeeldbepalingen voor de exploitatieovereenkomst te vinden zijn met tips voor het opstellen van een contract.

Doelgroep

Deze gids is gemaakt voor iedereen die professioneel te maken heeft met auteursrecht en naburige rechten: als maker (schrijver, vertaler, tekenaar, fotograaf, ontwerper, componist, beeldend kunstenaar, programmeur, redacteur, enzovoort), als uitvoerend kunstenaar, exploiterend uitgever of producent (of werknemer van een exploitant), en als ondernemer die gebruik maakt van auteursrechtelijk beschermde werken (of vertegenwoordigers van ondernemers, zoals brancheorganisaties), maar ook als advocaat, ambtenaar of volksvertegenwoordiger. Met deze nieuwe editie heeft u weer een actueel en doeltreffend kompas in de gecompliceerde wereld van het auteursrecht en de naburige rechten.

Inclusief website
www.auteursrecht.nl/auteursrechtgids

Informatie over de auteur(s)

Michel Frequin heeft meer dan vijfendertig jaar ervaring in de wereld van het auteursrecht, onder meer als bedrijfsjurist, beleidsadviseur in de uitgeverijbranche, directeur van een collectieve beheersorganisatie, docent en auteur. Momenteel is hij directeur van de branchevereniging voor collectieve beheersorganisaties VOI©E en uit dien hoofde tevens als belangenbehartiger voor het auteursrecht werkzaam voor het gezamenlijk bureau met de Federatie Auteursrechtbelangen.

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Auteur(s) M.J. Frequin
ISBN Boek 978-94-6290-963-2,3e druk
ISBN E-Book 978-90-8974-683-2,3e druk
Verschenen 14 juli 2021
Aantal pagina's 354 pagina's
Geschikt voor Wetenschappelijk Onderwijs (WO), Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Reeks Boom Juridische studieboeken
Merk Boom juridisch
Onderwerp(en) Intellectueel eigendomsrecht
Taal Nederlands

Ook interessant