Baas over eigen data

Baas over eigen data
  • Zelfbeschikking in bescherming van persoonsgegevens
  • Auteur(s): Peter Olsthoorn
  • ISBN Boek: 978-94-6290-984-7, 1e druk
  • ISBN E-Book: 978-90-5189-167-6, 1e druk
  • Jaar van uitgave: 2021
  • Bekijk alle specificaties

Downloads

Inhoudsopgave
€ 66,50
Product is op voorraad
Levertijd 1 - 3 werkdagen (Nederland)
Wegens drukte bij onze leveranciers en vervoerders kunnen bestellingen een langere levertijd hebben. Onze excuses.
€ 66,50
Direct leverbaar
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • 14 dagen bedenktijd
  • Toonaangevende auteurs

Volledige beschrijving

Gejuridiseerde privacybescherming, met de AVG vanaf 2018 als ‘hoogtepunt’, biedt personen onvoldoende zelfbeschikking over het gebruik van hun persoonsgegevens. Hoe kan dat verbeteren? Door behalve recht ook markt en technologie in te zetten. Mensen wegen voortdurend voor- en nadelen af; ook met data in ruil voor ‘gratis’ attractieve diensten die gemak, plezier, aandacht, intense communicatie, lust, gezondheid of inkomsten opleveren. Of het nu om vinkjes zetten en (niet-)lezen van privacyverklaringen gaat of om Facebook, Tinder dan wel om onthullende interviews of ‘vergeetrecht’, privacy is niet de enige afweging.

In Baas over eigen data komen tal van actuele initiatieven voor betere zelfbeschikking over data aan de orde. Vanuit wetenschap en start-ups, zoals MedMij, Solid en Regie op Gegevens, vanuit medisch onderzoek en vanuit Europese grootbanken, met ondersteuning van de Europese Commissie en de Nederlandse regeringspartijen.

Iedereen die meent dat privacy een frisse blik verdient, met echte zeggenschap van personen over hun (big) data voorbij de AVG, beleeft plezier aan de kritische beschrijvingen van problemen en mogelijke oplossingen in dit onderzoek. De montere, soms ironische stijl waarin de worstelingen zijn gegoten en de combinatie van inzichten uit het recht, de economie én de techniek, maken dit boek tot een must-read voor elke betrokkene bij privacyonderzoek.

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Auteur(s) Peter Olsthoorn
ISBN Boek 978-94-6290-984-7,1e druk
ISBN E-Book 978-90-5189-167-6,1e druk
Verschenen 29 oktober 2021
Aantal pagina's 466 pagina's
Merk Boom juridisch
Onderwerp(en) Algemeen
Taal Nederlands

Ook interessant