Basisboek integrale veiligheid

Basisboek integrale veiligheid
  • Redactie: Remco Spithoven, Marco van der Land, Lianne Kleijer-Kool, Robin Christiaan van Halderen, Fred Vorenkamp, Evelien De Pauw, Juliëtte Wildenburg en Bram Nissen
  • ISBN Boek: 978-94-6236-934-4, 4e druk
  • Jaar van uitgave: 2022
  • Bekijk alle specificaties
€ 63,00
Product is op voorraad
Levertijd 1 - 3 werkdagen (Nederland)
Wegens drukte bij onze leveranciers en vervoerders kunnen bestellingen een langere levertijd hebben. Onze excuses.

Deze titel is online beschikbaar met een licentie van 18 maanden. U ontvangt een e-mail met een activatiecode en de URL waar u een account aanmaakt om de titel online te lezen.

€ 44,10
Direct leverbaar
Vraag een gratis docentexemplaar aan.
Aanvragen

Volledige beschrijving

Deze volledig herziene druk van Basisboek integrale veiligheid biedt een brede opstap in de wereld van integrale veiligheid. In dit boek maak je kennis met het belangrijke, dynamische werkveld van Integraal veiligheidskundigen (IVK’ers).
 
In het eerste deel van dit basisboek wordt stilgestaan bij de IVK-basics. Wat is integrale veiligheid en wat zijn de basics? Veertien IVK-alumni die in dit werkveld werkzaam zijn leggen uit wat zij doen. Daarnaast wordt stilgestaan bij risicoreductie, de impact van digitalisering, de rol van recht en ethiek en het belang van samenwerken. In het tweede deel leggen de IVK-alumni uit hoe zij in hun dagelijks werk de IVK-handelingscyclus gebruiken en komen elk van de negen IVK-competenties met actuele inzichten uit theorie en praktijk aan bod. In het derde en laatste deel worden in twaalf hoofdstukken de IVK-werkwerelden beschreven waarin studenten na hun opleiding terecht kunnen komen. 

Dit basisboek sluit aan bij de hbo-opleiding Integrale Veiligheidskunde die aan verschillende hogescholen in Nederland en België (Maatschappelijke Veiligheid) wordt gegeven. Daarnaast biedt het boek een naslagwerk voor professionals die al langer in dit werkveld actief zijn en voor adviseurs of onderzoekers die aan de slag gaan met aan integrale veiligheid verbonden vraagstukken.

Informatie over de auteur(s)

Remco Spithoven (hoofdredacteur) is lector Maatschappelijke Veiligheid aan Hogeschool Saxion en hoofdredacteur van Tijdschrift voor Veiligheid. Marco van der Land is hoofddocent Integrale Veiligheidskunde aan de Haagse Hogeschool. Lianne Kleijer-Kool is hoofddocent Integrale Veiligheidskunde en onderzoeker bij  het lectoraat Kennisanalyse Sociale Veiligheid aan Hogeschool Utrecht. Robin  Christiaan van Halderen was onderzoeker bij het Expertisecentrum Veiligheid van Avans Hogeschool en is nu als onderzoeker verbonden aan twee lectoraten van Hogeschool Saxion. Fred Vorenkamp is docent Integrale Veiligheidskunde aan de NHL Stenden Hogeschool. Evelien De Pauw is als onderzoeker en docent Maatschappelijke Veiligheid verbonden aan de Hogeschool Vives. Bram Nissen en Juliëtte Wildenburg zijn beiden docent Integrale Veiligheidskunde aan Hogeschool InHolland.

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Redactie Remco Spithoven, Marco van der Land, Lianne Kleijer-Kool, Robin Christiaan van Halderen, Fred Vorenkamp, Evelien De Pauw, Juliëtte Wildenburg en Bram Nissen
ISBN Boek 978-94-6236-934-4,4e druk
Verschenen 15 juni 2022
Aantal pagina's 748 pagina's
Geschikt voor Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Reeks Boom studieboeken criminologie & veiligheid
Merk Boom criminologie
Onderwerp(en) Veiligheid
Taal Nederlands

Ook interessant

Basisboek geweld in de levensloop
  • Janine Janssen en Catrien Bijleveld
Geweldig of gevaarlijk?
  • Otto Adang, Bas Mali en Kim Vermeulen
Cohesie en polarisatie in de stad
  • Emile Kolthoff en Janine Janssen
Criminaliteit en veiligheid in Almere
  • Hans Moors, Linda de Veen en Lidwien van de Wijngaert
In verbinding
  • Ronald van der Wal en Otto Adang
Duurzaam leren voor goed politiewerk
  • Helen van den Berg, Natascha Blijleven-Tebbe, Thamar Hoogink en Doke Kuijer-Slobbe