De advocatuur als onderneming

De advocatuur als onderneming
 • Een gids voor de succesvolle en winstgevende exploitatie van een advocatenkantoor
 • Auteur(s): W.J. Hengeveld, A.A. Posthumus Meyjes, S.M. van der Stoel, C. de la Fuente, H. Schuurman, B. van Selm, A.M.M.J. Brueren, M.J. Brouwer-'t Hart, E. Peeters, M.B.H.G. Hermkes-van Ham, E.J. Weller, B.E.E. van Sytzama, Han Mesters, Anne-Laure Losseau en Marijn Rooijmans
 • Redactie: Willem Hengeveld
 • ISBN Boek: 978-94-6290-728-7, 2e druk
 • ISBN E-Book: 978-94-6094-517-5, 2e druk
 • Jaar van uitgave: 2020
 • Bekijk alle specificaties

Downloads

Inhoudsopgave
€ 67,50
Product is op voorraad
Levertijd 1 - 3 werkdagen (Nederland)
Wegens drukte bij onze leveranciers en vervoerders kunnen bestellingen een langere levertijd hebben. Onze excuses.
€ 67,50
Direct leverbaar
 • Gratis verzending vanaf € 50
 • 14 dagen bedenktijd
 • Toonaangevende auteurs

Volledige beschrijving

De advocatuur moet op veel fronten professionaliseren en moderniseren. Een duidelijke en een realistische strategie is een allereerste vereiste. De eisen van deze en de komende tijd verlangen dat een advocatenkantoor, onafhankelijk van de omvang, als een professionele en moderne onderneming wordt gedreven, wil het toekomstbestendig zijn.

Om als advocatenkantoor toekomstbestendig te zijn is het cruciaal om de bedrijfsvoering te professionaliseren. Denk daarbij aan zaken zoals de dagelijkse leiding, ICT, automatisering van processen, legal project management, strategie met betrekking tot pricing, marketing en business development, compliance-eisen die steeds belangrijker worden en last but zeker not least, personeelsbeleid; doorgaans zaken waar advocaten wel een mening over hebben, maar niet altijd verstand van. Wil een kantoor in een zwaar concurrerende en veranderende markt structureel boven het maaiveld uitsteken, dan moeten deze zaken modern en goed geregeld zijn.

In dit boek worden stapsgewijs de verschillende aspecten doorlopen die kunnen leiden tot een deugdelijke aan de huidige tijd aangepaste strategie en daarop gebaseerde exploitatie van het kantoor. Het boek geeft een handleiding hoe een praktijk op te bouwen, deze te onderhouden en winstgevend te exploiteren.

In deze tweede herziene druk is een aantal hoofdstukken toegevoegd. Daarnaast zijn de bestaande hoofdstukken herzien en uitgebreid.


Boeksignalering NTBR 2021/4 door W.H. van Boom
(...) Het runnen van een succesvol advocatenkantoor vergt professionalisering en modernisering, dat is de boodschap. Er staan onder meer interessante hoofdstukken in over legal design, legal tech, projectmanagement en de financiën van het advocatenbedrijf. Ik denk dat het boek waardevol is voor net afgestudeerde juristen (zodat ze weten waar ze aan beginnen), voor wetenschappers (zodat ze beter begrijpen of bevestigd zien wat kenmerkende verschillen zijn tussen hen en de rechtspraktijk) en zeker ook voor bestuurders van rechtenfaculteiten (het kan helpen om te zien waar de toegevoegde waarde van onze faculteiten de komende tijd in gelegen zal moeten zijn).

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Auteur(s) W.J. Hengeveld, A.A. Posthumus Meyjes, S.M. van der Stoel, C. de la Fuente, H. Schuurman, B. van Selm, A.M.M.J. Brueren, M.J. Brouwer-'t Hart, E. Peeters, M.B.H.G. Hermkes-van Ham, E.J. Weller, B.E.E. van Sytzama, Han Mesters, Anne-Laure Losseau en Marijn Rooijmans
Redactie Willem Hengeveld
ISBN Boek 978-94-6290-728-7,2e druk
ISBN E-Book 978-94-6094-517-5,2e druk
Verschenen 30 januari 2020
Aantal pagina's 410 pagina's
Merk Boom juridisch
Onderwerp(en) Algemeen
Taal Nederlands

Ook interessant

Regeldruk in het onderwijs
 • Marlies Blesgraaf
Uitleg van de Grondwet: Studenteneditie
 • Ernst Hirsch Ballin, Eric Janse de Jonge en Gert Jan Leenknegt
Recente demonstratie- en vergaderingsrechtelijke vraagstukken
 • B. Roorda, J.G. Brouwer en A.E. Schilder
Handboek tuchtrecht
 • R.L. Herregodts en M.L. Batting
Wetgeving internationaal privaatrecht 2022/2023
 • Prof. mr. F. Ibili, Mr. M.W.F. Bosters en Mr. B.F.P. Lhoëst