De stichting, stichting particulier fonds en de trust

De stichting, stichting particulier fonds en de trust
  • Auteur(s): H.Th.M. Burgers
  • ISBN Boek: 978-94-6290-389-0, 1e druk
  • ISBN E-Book: 978-94-6274-710-4, 1e druk
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Bekijk alle specificaties

Downloads

Inhoudsopgave
€ 34,50
Product is op voorraad
Levertijd 1 - 3 werkdagen (Nederland)
Wegens drukte bij onze leveranciers en vervoerders kunnen bestellingen een langere levertijd hebben. Onze excuses.
€ 34,50
Direct leverbaar

Deze titel is online beschikbaar met een licentie van 18 maanden. U ontvangt een e-mail met een activatiecode en de URL waar u een account aanmaakt om de titel online te lezen.

€ 24,15
Direct leverbaar

Volledige beschrijving

Dit boek beschrijft in het kort de hoofdzaken van de stichting en meer uitgebreid die van de Curaçaose stichting particulier fonds en de in 2012 ingevoerde Curaçaose trust. Aan de orde komen onder meer vermogensbescherming, estate planning en certificering middels een stichting of SPF, de vraag of een Curaçaose trust in Nederland erkend moet worden, enkele voorbeelden van waarvoor trusts opgezet kunnen worden, misbruik van trusts, het Ubo-register, de behandeling van stichtingen particulier fonds en de trusts in de successie-, overdrachts-, winst- en inkomstenbelasting. Het is de auteur gebleken dat er in de praktijk aarzeling bestaat om de trust toe te passen. Om de trust toegankelijker te maken voor de trustkantoren, notarissen en andere juristen zijn in dit boek de tekst van de Titel trust in het BW, de aanschrijvingen van de minister van Financiën, de relevante artikelen uit de Successiebelastingverordening opgenomen, alsook antwoorden op veelgestelde vragen over de trust en de stichting particulier fonds. 

Informatie over de auteur(s)

Mr. Henri Th.M. Burgers (1952), afgestudeerd in 1976 in Groningen in de notariële studierichting, is notaris te Curaçao en partner in Burgers & Fung-A-Loi Notarissen B.V. Naast publicaties over het Curaçaose (Antilliaanse) vennootschapsrecht heeft hij enkele artikelen over de Curaçaose trust in Nederlandse en Curaçaose tijdschriften geschreven. Daarnaast is hij initiatiefnemer en medeauteur van Corporate Law in Practice (1987) en schrijver van Antilliaans en Nederlands vennootschapsrecht in de serie Ars Notariatus (1996).

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Auteur(s) H.Th.M. Burgers
ISBN Boek 978-94-6290-389-0,1e druk
ISBN E-Book 978-94-6274-710-4,1e druk
Verschenen 26 april 2017
Aantal pagina's 78 pagina's
Reeks Studiereeks Nederlands-Antilliaans en Arubaans Recht (SNAAR)
Merk Boom juridisch
Onderwerp(en) Ondernemingsrecht, Algemeen
Taal Nederlands

Ook interessant