De Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg

De Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg
 • Een korte introductie
 • Auteur(s): mr. dr. R.P. Wijne
 • ISBN Boek: 978-94-6290-948-9, 1e druk
 • ISBN E-Book: 978-90-8974-526-2, 1e druk
 • Jaar van uitgave: 2021
 • Bekijk alle specificaties

Downloads

Inhoudsopgave
€ 56,00
Product is op voorraad
Levertijd 1 - 3 werkdagen (Nederland)
Wegens drukte bij onze leveranciers en vervoerders kunnen bestellingen een langere levertijd hebben. Onze excuses.
€ 56,00
Direct leverbaar
 • Gratis verzending vanaf € 50
 • 14 dagen bedenktijd
 • Toonaangevende auteurs

Volledige beschrijving

Dit boek is een bewerking en samenvoeging van de juridische analyses die onderdeel waren van de evaluatie van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (2020). De auteur maakte deel uit van het onderzoeksteam dat met de evaluatie belast was. Het onderzoeksteam bestond uit leden van de Universiteit van Amsterdam en het Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg (NIVEL). 

De juridische analyses betreffen de reikwijdte van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg evenals de onderdelen kwaliteit, klachten en toezicht. De auteur gaat in op de achtergrond en doelen van de diverse wettelijke bepalingen en de tijdens de parlementaire behandeling gevoerde discussies en opgeworpen vragen. Ook wordt aandacht besteed aan de literatuur en daarin geuite kritische kanttekeningen.

Een belangrijke drijfveer voor het schrijven van dit boek is het belang van ‘kwaliteit van zorg’. Niet dat het lezen van dit boek voor die kwaliteit zorgt, maar het kan wel behulpzaam zijn bij het doorgronden van bijvoorbeeld een kwaliteitsbepaling, een plicht in het kader van de klachtenprocedure of een bepaald onderdeel van het toezicht door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Het boek is dan ook vooral bedoeld voor juristen in de ‘zorg’-rechtspraktijk, toezichthouders in de zorg, verzekeraars, klachtenfunctionarissen, kwaliteitsfunctionarissen en leden van geschilleninstanties. 

Informatie over de auteur(s)

Na een carrière in de rechterlijke macht en de advocatuur, promoveerde Rolinka Wijne in 2013 op het onderwerp ‘Aansprakelijkheid voor zorggerelateerde schade’. Sindsdien is zij in diverse functies werkzaam op het terrein van het aansprakelijkheidsrecht en het gezondheidsrecht, waaronder de functie van docent en onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Auteur(s) mr. dr. R.P. Wijne
ISBN Boek 978-94-6290-948-9,1e druk
ISBN E-Book 978-90-8974-526-2,1e druk
Verschenen 20 april 2021
Aantal pagina's 280 pagina's
Reeks Korte introducties
Merk Boom juridisch
Onderwerp(en) Gezondheidsrecht
Taal Nederlands

Ook interessant

Tot persistit!
 • Oswald Nunes
Langlopende letselschadezaken
 • mr. dr. R. Rijnhout, mr. dr. E.G.D. Dongen, D.W. van Maurik BSc, LLB en prof. mr. I. Giesen