De zorgverzekering

De zorgverzekering
  • Auteur(s): J. Ekelmans
  • ISBN Boek: 978-94-6290-723-2, 1e druk
  • ISBN E-Book: 978-94-6094-473-4, 1e druk
  • Jaar van uitgave: 2020
  • Bekijk alle specificaties

Downloads

Inhoudsopgave
€ 53,00
Product is op voorraad
Levertijd 1 - 3 werkdagen (Nederland)
Wegens drukte bij onze leveranciers en vervoerders kunnen bestellingen een langere levertijd hebben. Onze excuses.
€ 53,00
Direct leverbaar
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • 14 dagen bedenktijd
  • Toonaangevende auteurs

Volledige beschrijving

De zorgverzekering en de Wet langdurige zorg een oerwoud van lastig te vinden regels en gebruiken? Een onderwerp dat iedereen aan het hart gaat, goed voor zo’n €80 miljard, maar zonder plattegrond of gebruiksaanwijzing? Niet in dit boek, dat een toegankelijke structuur heeft, gericht op onderwerpen die van praktisch belang zijn voor zorgverzekeraars, zorgaanbieders en verzekerden.

De focus ligt in dit boek op vier thema’s: de verschillende verzekeringen (de zorgverzekering, de verzekering onder de Wet langdurige zorg en de aanvullende verzekering), de rechtsverhouding tussen zorgaanbieder en zorgverzekeraar, de bescherming van privacy en de mogelijke doorbreking daarvan én het toezicht op naleving door zorgverzekeraars met controles en de aan de uitkomsten van die onderzoeken te verbinden gevolgen.

Een praktische aanpak met aandachtspunten voor te nemen beslissingen, praktijkvoorbeelden, toekomstige ontwikkelingen en bronnen voor verdieping en verdere toepassing. Een schat aan feitelijke en juridische informatie die niet eerder zo vergaard, geordend en toegankelijk gemaakt is. Novices en old foxes zullen hun werk met dit boek in de hand nog beter en nog sneller kunnen doen. En: met meer plezier.
 

Informatie over de auteur(s)

Jan Ekelmans is advocaat en partner bij Ekelmans & Meijeradvocaten. Hij wordt beschouwd als een autoriteit op het gebied van verzekeringsrecht in Nederland. Jan was jarenlang raadsheerplaatsvervanger in het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden en lid van de adviescommissie die het parlement en de regering adviseert over burgerlijk procesrecht. Zijn uitgebreide ervaring met het zorgverzekeringsrecht stelt hem in staat om een helder overzicht te geven van het juridische zorglandschap in Nederland.

Van Jan Ekelmans verscheen eerder In eerste aanleg, een praktisch handboek over de procedure voor de civiele rechter.

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Auteur(s) J. Ekelmans
ISBN Boek 978-94-6290-723-2,1e druk
ISBN E-Book 978-94-6094-473-4,1e druk
Verschenen 15 januari 2020
Aantal pagina's 340 pagina's
Merk Boom juridisch
Onderwerp(en) Gezondheidsrecht
Taal Nederlands

Ook interessant

Juridische aspecten van forensische dwangzorg en (vermoedens van) huiselijk geweld
  • A.P. van der Linden, A. Jansen, J.M. Verhagen, Martine ten Voorde, Mirjam Kooistra, R. van der Weijden, Charles Starmans, J.H. van der Winden en C.F. Wassenaar
Basisboek recht in de zorg- en welzijnssector 2022-2023
  • A.P. van der Linden, A. Jansen, J.M. Verhagen, Martine ten Voorde, Mirjam Kooistra, R. van der Weijden, Charles Starmans, J.H. van der Winden en C.F. Wassenaar