Ethiek en recht in kort bestek

Ethiek en recht in kort bestek
€ 31,00
Product is op voorraad
Levertijd 1 - 3 dagen (Nederland)
Vraag een gratis docentexemplaar aan.
Aanvragen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • 14 dagen bedenktijd
  • Toonaangevende auteurs

Volledige beschrijving

In Ethiek en recht in kort bestek worden kort de belangrijkste stromingen in de ethiek en de relatie die deze stromingen hebben met het recht belicht. Het boek is geschreven voor studenten HBO-Rechten. Het uitgangspunt is de gedachte dat inzicht in de ethiek zal helpen om het recht beter te begrijpen. Daarnaast is het leuk en waardevol om iets van ethiek te weten. Ethiek stimuleert het denken over wie je bent of wilt zijn en verruimt de blik op de wereld.

Het boek bestaat uit zes hoofdstukken. Het eerste hoofdstuk introduceert de bouwstenen van de moraliteit: normen, waarden en deugden. Daarna worden in drie hoofdstukken drie belangrijke ethische stromingen beschreven: plichtethiek, gevolgenethiek en deugdethiek. Er zijn meer ethische stromingen, maar voor een eerste kennismaking is dit een goede keuze. Steeds is er een relatie met het recht gelegd. Daarna volgt een hoofdstuk over integriteit. Integriteit staat hoog op de agenda bij de overheid en in het bedrijfsleven. In de beroepspraktijk krijgt iedereen met integriteitskwesties te maken. Voor hbo-juristen bestaat daarbij de kans dat zij uit hoofde van hun functie met integriteitsvraagstukken in aanraking komen. Bijvoorbeeld als compliance-officer of als ambtenaar belast met integriteitsbeleid. Het zesde en laatste hoofdstuk heeft rechtvaardigheid als onderwerp. Rechtvaardigheid is het onderwerp van de sociale ethiek en het recht speelt een belangrijke rol in de verwezenlijking van rechtvaardigheid.

Informatie over de auteur(s)

Edward Schotman is docent beroepsethiek aan de Hogeschool van Amsterdam bij de studierichting HBO-Rechten.

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Auteur(s) E.H. Schotman
ISBN Boek 978-94-6290-646-4,5e druk
Verschenen 26 oktober 2020
Aantal pagina's 186 pagina's
Geschikt voor Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Reeks Recht in kort bestek
Merk Boom juridisch
Onderwerp(en) Algemeen
Taal Nederlands

Ook interessant

De toekomst van de sociale zekerheid: de menselijke maat in een solidaire samenleving
  • Ernst Hirsch Ballin, Teun Jaspers, André Knottnerus en Harriet Vinke
Tussen toets en bestuur
  • P.J.J. Zoontjens en H.J.M. van Berkel
Rechtstheorie en praktijk – een liber amicorum
  • Bald de Vries, Elaine Mak, Lukas van den Berge, Thomas Riesthuis, Jet Tigchelaar, Jeroen Kiewiet, Susanne Burri en Thijs de Sterke