Goederenrecht

Goederenrecht
€ 34,00
Product is op voorraad
Levertijd 1 - 3 dagen (Nederland)
Vraag een gratis docentexemplaar aan.
Aanvragen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • 14 dagen bedenktijd
  • Toonaangevende auteurs

Volledige beschrijving

Dit boek behandelt op leesbare en toegankelijke wijze de belangrijkste leerstukken van het goederenrecht, inclusief het pand- en hypotheekrecht, het verhaalsrecht en het faillisementsrecht.

Het belang van deze rechtsgebieden voor organisaties en de particuliere consument wordt aan de hand van actuele praktijkvoorbeelden duidelijk gemaakt. Voorbeelden over gemeente Amsterdam, Kadaster, ING Bank, Rabobank, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, ANWB, Rijksoverheid, Koninklijk Huis, gemeente Eindhoven en PSV, MKB-Nederland Servicedesk, Rechtbank Rotterdam en faillissementen van onder andere Schoenenreus en Oad komen aan de orde. De theorie wordt  uitgelegd door middel van schema's. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een samenvatting en een opsomming van de belangrijke wetsartikelen van dat hoofdstuk. Als oefening met de theorie zijn in ieder hoofdstuk veel kennisvragen, open vragen en meerkeuzevragen opgenomen.

Informatie over de auteur(s)

Robert Westra is senior docent aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Bovendien is hij aan deze hogeschool begeleider van internationale import- en exportprojecten die zijn gericht op Latijns-Amerika. Hij heeft meerdere juridische boeken geschreven en is medeauteur van het boek Verbintenissenrecht & ondernemingsrecht uit de reeks Recht in je opleiding. De auteur is ook lid van docententeams verander- en kwaliteitsmanagement.

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Auteur(s) R.W. Westra
ISBN Boek 978-94-6290-339-5,2e druk
Verschenen 26 juli 2017
Aantal pagina's 190 pagina's
Geschikt voor Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Reeks Recht in je opleiding
Merk Boom juridisch
Onderwerp(en) Goederenrecht
Taal Nederlands

Ook interessant

Caribisch vermogensrecht geannoteerd
  • mr. dr. M.V.R. Snel, mr. dr. P.S. Bakker en prof. mr. M.A. Loth
Vastgoedtransacties
  • H.W. Heyman, S.E. Bartels en V. Tweehuysen
Pandrecht
  • F.J.L. Kaptein