Handboek oplossingsgericht werken bij bezwaar

Handboek oplossingsgericht werken bij bezwaar
 • Redactie: Arnt Mein en Sanne Marx
 • ISBN Boek: 978-94-6290-877-2, 1e druk
 • ISBN E-Book: 978-90-8974-484-5, 1e druk
 • Jaar van uitgave: 2021
 • Bekijk alle specificaties

Downloads

Inhoudsopgave
€ 46,00
Product is op voorraad
Levertijd 5 werkdagen (Nederland)
Wegens drukte bij onze leveranciers en vervoerders kunnen bestellingen een langere levertijd hebben. Onze excuses.
ca. € 39,90
Dit is een vooraankondiging
Definitieve prijs kan verschillen
Verschijnt 1 maart 2021
 • Gratis verzending vanaf € 50
 • 14 dagen bedenktijd
 • Toonaangevende auteurs

Volledige beschrijving

Oplossingsgericht werken bij bezwaar is gemakkelijker gezegd dan gedaan. De kansen en mogelijkheden van oplossingsgericht werken bij bezwaar worden niet optimaal benut. Dat is jammer, want het kan bijdragen aan meer tevreden bezwaarmakers en beter aanvaardbare besluiten. In dit handboek bieden de auteurs aanknopingspunten om meer te halen uit oplossingsgericht werken in de bezwaarpraktijk. Wat gaat goed en wat kan beter? Waar zijn bezwaarbehandelaars en hun leidinggevenden mee geholpen?

Het boek is gebaseerd op onderzoek van het lectoraat Legal Management van de Hogeschool van Amsterdam naar de bezwaarpraktijk in vijf gemeenten in NoordHolland. Het onderzoek maakt duidelijk dat de beroepshouding van de bezwaarjurist en de organisatiecultuur waarin die werkzaam is doorslaggevende factoren zijn. Hoe meer responsief, hoe gemakkelijker het oplossingsgericht werken.

De lessen die uit het onderzoek zijn te trekken, worden verrijkt met ander onderzoek naar de bezwaarpraktijk en aangevuld met praktische adviezen om oplossingsgericht te werk te gaan. De hoofdstukken worden afgewisseld met interviews met experts uit de wetenschap en beroepspraktijk.

Het handboek is bedoeld voor bezwaarjuristen en hun leidinggevenden, maar kan ook worden gebruikt in het juridisch beroepsonderwijs.

Informatie over de auteur(s)

Arnt Mein is als lector Legal Management verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam, bij de faculteit Maatschappij en Recht. Zijn onderzoek richt zich onder meer op de juridische functie bij de overheid en de beroepshouding van juristen, in het bijzonder bij het vergroten van het probleemoplossend vermogen van de rechtspleging. Arnt Mein is opgeleid als jurist aan de Universiteit Utrecht. In het verleden vervulde hij juridische advies- en managementfuncties bij de overheid. Sanne Marx is zelfstandig bezwaarjurist. Zij heeft grote affiniteit met de informele aanpak en het verbeteren van bezwaarprocessen.

Sanne Marx helpt overheden met het effectief en efficiënt inrichten van hun bezwaarproces, waardoor zij maatwerk kunnen leveren in ieder bezwaardossier. Een belangrijk onderdeel hierin is het implementeren en borgen van oplossingsgericht werken.

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Redactie Arnt Mein en Sanne Marx
ISBN Boek 978-94-6290-877-2,1e druk
ISBN E-Book 978-90-8974-484-5,1e druk
Verschenen 1 maart 2021
Aantal pagina's 172 pagina's
Merk Boom juridisch
Onderwerp(en) Staatsrecht en bestuursrecht, Algemeen
Taal Nederlands

Ook interessant

Prota
 • J.H.A. Lokin en F. Brandsma
Om de lokale democratie
 • Aalt Willem Heringa, Jan Schinkelshoek en Gerrit Voerman
Integriteit in de zakelijke advocatuur
 • Jonathan E. Soeharno, Emilie van Rijckevorsel-Teeuwen en Jan Loorbach