Handboek tuchtrecht

Handboek tuchtrecht
  • Redactie: R.L. Herregodts en M.L. Batting
  • ISBN Boek: 978-94-6290-991-5, 1e druk
  • ISBN E-Book: 978-90-5189-183-6, 1e druk
  • Jaar van uitgave: 2022
  • Bekijk alle specificaties
€ 104,00
Product is op voorraad
Levertijd 1 - 3 werkdagen (Nederland)
Wegens drukte bij onze leveranciers en vervoerders kunnen bestellingen een langere levertijd hebben. Onze excuses.
€ 104,00
Direct leverbaar
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • 14 dagen bedenktijd
  • Toonaangevende auteurs

Volledige beschrijving

LET OP: In de gewijzigde versie van Hoofdstuk 4: Gerechtsdeurwaarders zijn de kernwaarden van de beroepsgroep uit het meerjarenbeleidsplan 2016-2020 van de KBvG verwerkt. U kunt het vernieuwde hoofdstuk downloaden onder ‘extra materiaal’. In de digitale versie van dit boek zijn de wijzigingen direct doorgevoerd.

Accountants, advocaten, diergeneeskundigen, gerechtsdeurwaarders, notarissen, octrooigemachtigden, registerloodsen, zeevarenden en zorgverleners; ze hebben allen een bijzondere functie in onze maatschappij, die bijzondere rechten en plichten met zich meebrengt. Op hun kennis en kunde moet in de maatschappij kunnen worden vertrouwd. Tuchtrecht heeft tot doel de kwaliteit van deze beroepen te bewaken en te bevorderen.

In dit handboek is voor het eerst het wettelijk tuchtrecht voor deze beroepsgroepen samengebracht. Niet alleen worden de verschillende tuchtstelsels en het toepasselijke materiële recht per beroepsgroep volledig beschreven, ook worden procesrechtelijke en inhoudelijke vragen beantwoord die in al deze tuchtstelsels aan de orde komen. Wie mag klagen? In hoeverre strekt het tuchtrecht zich uit tot privéhandelen? Hoe verhoudt de mogelijkheid verstrekkende maatregelen op te leggen, zoals een (tijdelijk) beroepsverbod, zich tot het EVRM? Wat zijn gemene delers tussen de tuchtstelsels en wat niet? En werkt het tuchtrecht? 

Handboek tuchtrecht biedt een compleet overzicht van het brede terrein van het wettelijk gereguleerd tuchtrecht. Het bevat alle relevante jurisprudentie van de afgelopen vijf jaar. Dit handboek is relevant voor zowel diegenen die dagelijks in de tuchtpraktijk werken als diegenen die zich hierin willen bekwamen.

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Redactie R.L. Herregodts en M.L. Batting
ISBN Boek 978-94-6290-991-5,1e druk
ISBN E-Book 978-90-5189-183-6,1e druk
Verschenen 15 maart 2022
Aantal pagina's 538 pagina's
Reeks Boom Masterreeks
Merk Boom juridisch
Onderwerp(en) Algemeen, Metajuridica
Taal Nederlands

Ook interessant