Het multidimensionale pensioenbegrip

Het multidimensionale pensioenbegrip
  • Auteur(s): Jakob Markus Werbrouck
  • ISBN Boek: 978-94-6451-104-8, 1e druk
  • ISBN E-Book: 978-94-6451-206-9, 1e druk
  • Jaar van uitgave: 2022
  • Bekijk alle specificaties

Downloads

Inhoudsopgave
€ 104,00
Product is op voorraad
Levertijd 1 - 3 werkdagen (Nederland)
Wegens drukte bij onze leveranciers en vervoerders kunnen bestellingen een langere levertijd hebben. Onze excuses.
€ 104,00
Direct leverbaar
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • 14 dagen bedenktijd
  • Toonaangevende auteurs

Volledige beschrijving

De manier waarop de wetgever over het pensioen denkt, bepaalt in belangrijke mate de inhoud van pensioenwetten. De tijdsgeest en context sturen zijn ideeën telkens in een bepaalde richting. Het resultaat is dat binnen het pensioenrecht het gehanteerde pensioenbegrip soms aanzienlijk verschilt tussen wetten onderling. We spreken van het multidimensionale karakter van het pensioenbegrip.

Het doel van dit boek is dubbel. Eerst gaat de auteur op zoek naar verklaringen waarom het pensioenbegrip zich doorheen de jaren heeft uitgesplitst in meerdere dimensies. Welke historische redenen gaven aanleiding tot het wettelijk verankeren van nieuwe pensioenopvattingen en het daarmee vertakken van het pensioenbegrip in verschillende dimensies? Daarnaast analyseert de auteur in welke mate de verschillende pensioenopvattingen een effect hebben gehad op de pensioenwetten. Hoe hebben de diverse pensioenopvattingen het wettelijk pensioenkader telkens weer in een bepaalde richting gestuurd?

Het multidimensionale pensioenbegrip biedt een rijke bron aan informatie over het Belgische pensioenstelsel. Het is niet alleen relevant voor wie zich bezighoudt met pensioenen, maar ook meer algemeen voor wie interesse heeft in de oorsprong en evolutie van de sociale zekerheid.

 

Informatie over de auteur(s)

Jakob Markus Werbrouck (°1992) studeerde rechten aan de universiteiten van Leuven, Dublin en Cambridge. Hij verdedigde in 2021 zijn proefschrift aan de KU Leuven. Sindsdien is hij werkzaam als adviseur bij het kabinet van de federale minister van pensioenen.

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Auteur(s) Jakob Markus Werbrouck
ISBN Boek 978-94-6451-104-8,1e druk
ISBN E-Book 978-94-6451-206-9,1e druk
Verschenen 22 augustus 2022
Aantal pagina's 426 pagina's
Merk Boom juridisch
Onderwerp(en) Arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht
Taal Nederlands

Ook interessant