Het vreemdelingenrecht van Curaçao

Het vreemdelingenrecht van Curaçao

Downloads

Inhoudsopgave

Deze titel is online beschikbaar met een licentie van 18 maanden. U ontvangt een e-mail met een activatiecode en de URL waar u een account aanmaakt om de titel online te lezen.

€ 23,10
Direct leverbaar

Volledige beschrijving

Dit boek is tot stand gekomen tijdens het onderwijs in het keuzevak Vreemdelingenrecht dat in de academiejaren 2015-2016 en 2016-2017 door de auteurs werd gegeven aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Curaçao. De tekst is bijgewerkt tot februari 2018.
Het boek beperkt zich tot de hoofdlijnen van het vreemdelingenrecht en vreemdelingenbeleid en is primair geschreven voor het onderwijs. Maar het is als naslagwerk ook bruikbaar voor de praktijk.
De focus ligt op het vreemdelingenrecht van Curaçao, maar het boek is ook nuttig voor hen die zich bezighouden met het vreemdelingenrecht in Aruba, Sint Maarten en op de BES-eilanden (Bonaire, Sint Eustatius en Saba). Deze (ei)landen kennen een gemeenschappelijke wettelijke grondslag in de Landsverordening toelating en uitzetting 1962 van de Nederlandse Antillen. Het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba zorgt tot op heden nog steeds voor eenheid in de vreemdelingenrechtelijke jurisprudentie van de Caribische delen van het Koninkrijk. De vreemdelingenregelgeving en het vreemdelingenbeleid in de Caribische landen en in het bijzonder de BES-eilanden verschilt echter op onderdelen.

Informatie over de auteur(s)

Prof. mr. L.J.J. Rogier is als hoogleraar Staats- en Bestuursrecht verbonden aan de University of Curaçao. Hij was tot 2014 als hoogleraar Staats- en Bestuursrecht verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Mevrouw mr. M.C.P.A. Biegelaar heeft sinds 1990 een juridisch adviesbureau, gespecialiseerd in vreemdelingenrecht.

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Auteur(s) L.J.J. Rogier en Myra Biegelaar
Verschenen 6 juni 2018
Aantal pagina's 222 pagina's
Reeks Studiereeks Nederlands-Antilliaans en Arubaans Recht (SNAAR)
Merk Boom juridisch
Onderwerp(en) Staatsrecht en bestuursrecht, Vreemdelingenrecht
Taal Nederlands

Ook interessant

Recht doorgronden
  • Ernst Hirsch Ballin
Transparantie en openbaarheid
  • A.W.G.J. Buijze, A. Drahmann, C.J. Wolswinkel, N.N. Bontje en E.C. Pietermaat
Commentaar & Context Wet open overheid
  • Mr. B.R. Boerboom, Mr. N.N. Bontje, Mr. I. Hasker, Dr. mr. J.P. Heinrich, Mr. E.C. Pietermaat, Mr. drs. F.J.H. van Tienen en Mr. D.I. van Weerden
Publieke taken en privaatrecht
  • mr. J.C.L. de Bruijn en mr. V.A. van Waarde