Huurrecht begrepen

Huurrecht begrepen
€ 46,00
Product is op voorraad
Levertijd 1 - 3 werkdagen (Nederland)
Wegens drukte bij onze leveranciers en vervoerders kunnen bestellingen een langere levertijd hebben. Onze excuses.

Deze titel is online beschikbaar met een licentie van 18 maanden. U ontvangt een e-mail met een activatiecode en de URL waar u een account aanmaakt om de titel online te lezen.

€ 32,20
Direct leverbaar
Vraag een gratis docentexemplaar aan.
Aanvragen

Volledige beschrijving

Huurrecht begrepen geeft op een heldere en toegankelijke wijze een overzicht van het huurrecht. Er wordt stilgestaan bij de regels die op de diverse soorten huurovereenkomsten van toepassing zijn. Door de vele aansprekende en praktische voorbeelden in begrijpelijke taal krijgt niet alleen de hbo-student, maar ook de praktijkbeoefenaar snel inzicht in de rechten van de huurder en de 
verhuurder. De lezer kan zijn kennis direct toetsen en toepassen op de vele oefenvragen die zijn gebaseerd op de juridische praktijk van de auteur.

De focus van het boek ligt op het begrip van de diverse soorten huurovereenkomsten. Aan de hand van schema’s en voorbeelden wordt het de lezer duidelijk welke regels op de diverse huurovereenkomsten van toepassing zijn. In het algemene deel worden de regels behandeld die gelden voor alle huurovereenkomsten, of het nu om een auto of een bedrijfshal gaat. Vervolgens wordt stilgestaan bij de verhuur van woonruimte, de daarbij behorende  huurprijswetgeving en de functie van de Huurcommissie. Daarna komt de verhuur van middenstands-bedrijfsruimte uitgebreid aan bod. Ten slotte wordt de huurbescherming van huurders van overige bedrijfsruimte besproken.

Informatie over de auteur(s)

Jeroen Kist is advocaat bij SIX Advocaten in Amsterdam. Hij studeerde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en is sinds 2004 werkzaam in de vastgoed- en huurrechtpraktijk. Na zijn studie heeft hij de specialisatieopleiding voor huurrecht voltooid bij de Vereniging van Huurrecht Advocaten

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Auteur(s) J. Kist
ISBN Boek 978-94-6290-918-2,4e druk
Verschenen 19 augustus 2021
Aantal pagina's 185 pagina's
Geschikt voor Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Reeks Recht begrepen
Merk Boom juridisch
Onderwerp(en) Huurrecht
Taal Nederlands

Ook interessant

Boom Basics Huurrecht
  • M. van Schie, F.H.J. van Schoonhoven, T.H.G. Steenmetser, M.H.P. de Wit en V.G.J. Boumans
Franchise
  • J.H. Kolenbrander
Huurrecht
  • A.R. de Jonge
Tijdschrift voor Toezicht (TvT)
  • mr. M.L. Batting, dr. J.J.H. Beckers (hoofdredacteur), prof. dr. C.H.J.M. Braun, dr. T. Coffeng, dr. J.P. Goudsmit, prof. dr. M.L.P. Groenleer, dr. C.W. Hijzen, mr. dr. A.G. Mein, A. Merz (MA), F.P van Bruggen (MA, Msc), prof. dr. E.F. van Steenbergen en drs. P. Welp.