Inleiding personenvennootschappen

Inleiding personenvennootschappen
  • Auteur(s): J.J.A. Hamers en L.P.W. van Vliet
  • ISBN Boek: 978-94-6290-916-8, 6e druk
  • Jaar van uitgave: 2021
  • Bekijk alle specificaties
ca. € 42,50
Dit is een vooraankondiging
Definitieve prijs kan verschillen
Verschijnt 1 september 2021
Vraag een gratis docentexemplaar aan.
Aanvragen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • 14 dagen bedenktijd
  • Toonaangevende auteurs

Volledige beschrijving

Dit boek behandelt het recht inzake de personenvennootschappen, te weten de maatschap, de vennootschap onder firma en de commanditaire vennootschap.
De vierde druk van deze inleiding verschijnt naar aanleiding van het intrekken van de wetsvoorstellen 28 746 en 31 065 (titel 7.13 BW Vennootschap). Bij de beschrijving van het geldende recht verwijzen wij naar de wetsvoorstellen en de toelichting daarbij voor zover de wetsvoorstellen het geldende recht codificeerden of oplossing boden voor omstreden vraagstukken.

Inleiding personenvennootschappen besteedt uitgebreid aandacht aan de vennootschapsrechtelijk aspecten van de personenvennootschap, evenals aan het vennootschapsgoederenrecht. Ingegaan wordt onder meer op het ontstaan van de vennootschap, de inbreng in de vennootschap en de gevolgen daarvan, de verhoudingen tussen de vennoten onderling en hun verhouding met derden, haar faillissement, ontbinding, vereffening, verdeling en/of afwikkeling, haar voortzetting en ‘omzetting’ in een andere ondernemingsvorm.

De personenvennootschap vormt een hybride figuur in het Nederlands recht. Enerzijds ziet de wet haar van oudsher als een contractuele samenwerkingsvorm, waarbij niet de personenvennootschap zelf, maar de vennoten de dragers van rechten en plichten zijn. Anderzijds is de maatschappelijke realiteit dat de personenvennootschap steeds vaker als eenheid wordt beschouwd die zelfstandig aan het rechtsverkeer deelneemt.

Het personenvennootschappenrecht roept zowel voor de theorie als de praktijk interessante vragen op. In dit boek wordt voor de verschillende leerstukken het geldende recht weergegeven. Het boek wordt afgesloten met een hoofdstuk waarin enkele fiscale aspecten van de personenvennootschappen aan de orde komen.

Informatie over de auteur(s)

J.J.A. Hamers en L.P.W. van Vliet

De auteurs zijn verbonden aan de juridische faculteit van de Universiteit Maastricht.

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Auteur(s) J.J.A. Hamers en L.P.W. van Vliet
ISBN Boek 978-94-6290-916-8,6e druk
Verwacht 1 september 2021
Aantal pagina's 242 pagina's
Geschikt voor Wetenschappelijk Onderwijs (WO)
Reeks Boom Juridische studieboeken
Merk Boom juridisch
Onderwerp(en) Ondernemingsrecht
Taal Nederlands

Ook interessant

Boom Basics Mededingingsrecht
  • M.S.E. Herz en J. Lindeboom
Q&A Ondernemingsrecht
  • Maarten Mussche
Franchise
  • J.H. Kolenbrander