Inleiding rechtspersonenrecht

Inleiding rechtspersonenrecht
€ 48,50
Product is op voorraad
Levertijd 1 - 3 werkdagen (Nederland)
Wegens drukte bij onze leveranciers en vervoerders kunnen bestellingen een langere levertijd hebben. Onze excuses.
Vraag een gratis docentexemplaar aan.
Aanvragen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • 14 dagen bedenktijd
  • Toonaangevende auteurs

Volledige beschrijving

Dit boek geeft een uitgebreide inleiding op de privaatrechtelijke rechtspersonen, van de vereniging tot de beursvennootschap. Ook wordt in een apart hoofdstuk aandacht besteed aan het personenvennootschapsrecht. Weliswaar zijn de maatschap en zijn bijzondere verschijningsvormen naar huidig recht geen rechtspersoon, maar het lijkt er op dat dit op korte termijn zal veranderen. Het boek is bedoeld als studieboek, maar ook als een nuttige bron van informatie voor praktizijns die met rechtspersonen in aanraking komen, zoals advocaten, notarissen en accountants.

De verschillende paragrafen beginnen met verwijzing naar belangrijke literatuur op de behandelde onderwerpen, waarbij zo goed mogelijk naar de relevante delen van de belangrijkste handboeken wordt verwezen, terwijl daarnaast verwijzing naar voor het onderwerp belangrijke monografieën, andere publicaties en relevante rechtspraak wordt geboden.

Doelgroep

Het boek is geschikt voor de juridische student, maar is ook goed bruikbaar voor de juridisch praktizijn, ook door de uitgebreide en toegesneden literatuur- en jurisprudentieverwijzing die per onderwerp wordt gepresenteerd.

Informatie over de auteur(s)

Kid Schwarz studeerde Notarieel recht te Leiden en Burgerlijk recht te Amsterdam (VU). Na zijn promotie te Leiden (Blokkering van aandelen) werd hij benoemd tot hoogleraar Ondernemingsrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht (1987). Thans is hij in dezelfde functie werkzaam aan de Erasmus School of Law te Rotterdam. Hij is daarnaast partner bij Baker Tilly (Netherlands) N.V. en actief als adviseur en arbiter.

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Auteur(s) C.A. Schwarz
ISBN Boek 978-94-6290-663-1,1e druk
Verschenen 30 september 2022
Aantal pagina's 250 pagina's
Geschikt voor Wetenschappelijk Onderwijs (WO), Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Reeks Boom Juridische studieboeken
Merk Boom juridisch
Onderwerp(en) Burgerlijk (proces)recht, Algemeen
Taal Nederlands

Ook interessant