Intellectueel eigendomsrecht begrepen

Intellectueel eigendomsrecht begrepen
  • Auteur(s): M. Driessen en T.W. van Leeuwen
  • ISBN Boek: 978-94-6212-674-9, 1e druk
  • Jaar van uitgave: 2022
  • Bekijk alle specificaties
€ 40,00
Product is op voorraad
Levertijd 1 - 3 werkdagen (Nederland)
Wegens drukte bij onze leveranciers en vervoerders kunnen bestellingen een langere levertijd hebben. Onze excuses.

Deze titel is online beschikbaar met een licentie van 18 maanden. U ontvangt een e-mail met een activatiecode en de URL waar u een account aanmaakt om de titel online te lezen.

€ 38,00
Direct leverbaar
Vraag een gratis docentexemplaar aan.
Aanvragen

Volledige beschrijving

Intellectuele eigendomsrechten zijn belangrijk en waardevol. De regelgeving is steeds complexer. De meeste studieboeken over IE-rechten zijn erg theoretisch en lastig leesbaar. Praktische handvatten en voorbeelden ontbreken en de taal is vaak wollig. Dit studieboek ‘Intellectuele eigendomsrechten praktisch uitgelegd’ brengt daar verandering in. In vier hoofdstukken wordt uitgelegd hoe de IE-rechten handelsnamen, merken, modellen en auteursrechten ontstaan, in stand blijven (of tenietgaan) en worden gehandhaafd. In het vijfde, afsluitende hoofdstuk beschrijven de auteurs in hoeverre de hiermee nauw verbonden slaafse nabootsing een rol kan spelen. De taal is helder en het boek staat vol met geïllustreerde (praktijk)voorbeelden, terwijl de juridische basis volledig en duidelijk wordt uitgelegd. De allerbelangrijkste uitspraken van (vooral) de Hoge Raad en het Hof van Justitie EU ontbreken natuurlijk niet; de vaak lastig leesbare rechtsregels worden op praktische wijze uitgelegd. Hiermee bieden de auteurs een compleet en toegankelijk overzicht van de vereiste en nodige kennis op het gebied van IE-rechten en is het nog leuk om te lezen ook. 

Doelgroep

Het boek is vooral bedoeld voor HBO-studenten, maar is ook zeer geschikt om te worden gebruikt door andere studenten en (bedrijfs)juristen.

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Auteur(s) M. Driessen en T.W. van Leeuwen
ISBN Boek 978-94-6212-674-9,1e druk
Verschenen 25 april 2022
Aantal pagina's 182 pagina's
Geschikt voor Wetenschappelijk Onderwijs (WO), Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Reeks Recht begrepen
Merk Boom juridisch
Onderwerp(en) Intellectueel eigendomsrecht
Taal Nederlands

Ook interessant