Internationaal privaatrecht begrepen

Internationaal privaatrecht begrepen
€ 43,50
Product is op voorraad
Levertijd 1 - 3 werkdagen (Nederland)
Wegens drukte bij onze leveranciers en vervoerders kunnen bestellingen een langere levertijd hebben. Onze excuses.

Deze titel is online beschikbaar met een licentie van 18 maanden. U ontvangt een e-mail met een activatiecode en de URL waar u een account aanmaakt om de titel online te lezen.

€ 30,45
Direct leverbaar
Vraag een gratis docentexemplaar aan.
Aanvragen

Volledige beschrijving

Internationaal privaatrecht begrepen is geschreven voor alle (hbo-)opleidingen waar internationale betrekkingen met een privaatrechtelijk karakter centraal staan. Zo wordt niet alleen aandacht besteed aan de drie (klassieke) hoofdonderdelen van het internationaal privaatrecht (IPR), maar er wordt ook uitvoerig stilgestaan bij het eenvormig privaatrecht. Gaandeweg worden in dit boek de belangrijke concepten en begrippen op een toegankelijke wijze uitgelegd en gevisualiseerd. Dit maakt het boek geschikt voor zowel klassikaal onderwijs als zelfstudie.

Dit boek bestaat uit vier delen. Om de internationale betrekkingen met een privaatrechtelijk karakter beter te kunnen begrijpen, worden deze betrekkingen in hoofdstuk 1 in een historisch perspectief en een juridische context geplaatst. Dit leidt tot een nadere afbakening van het IPR dat uiteenvalt in het internationaal bevoegdheidsrecht, het conflictenrecht en het erkenning- en tenuitvoerleggingsrecht. Deze onderdelen zijn in hoofdstuk 2 tot en met 4 van het boek uitgewerkt. De auteur behandelt in deze hoofdstukken verschillende verdragen en verordeningen, zoals het Weens Koopverdrag en Brussel I-, Rome I- en Rome II-verordeningen.

Doelgroep

Internationaal Privaatrecht begrepen is geschreven voor alle opleidingen in het hoger onderwijs waar internationale betrekkingen met een privaatrechtelijk karakter centraal staan.

Informatie over de auteur(s)

Ambrogino G. Awesta heeft in 2010 aan Tilburg University zijn mastergraad in International and European Public Law behaald. Een jaar later heeft hij aan de Universiteit Leiden zijn tweede master Encyclopedie en filosofie van het recht voltooid. Aan diezelfde universiteit promoveerde hij in 2014 op het proefschrift Freedom of expression in a pluralistic world order. Vervolgens heeft hij aan de Katholieke Universiteit Leuven nog de advanced master Intellectual Property & ICT Law afgerond.

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Auteur(s) A.G. Awesta
ISBN Boek 978-94-6290-834-5,1e druk
Verschenen 7 oktober 2020
Aantal pagina's 222 pagina's
Geschikt voor Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Reeks Recht begrepen
Merk Boom juridisch
Onderwerp(en) Internationaal recht
Taal Nederlands

Ook interessant

Jurisprudentie en documentatie Internationaal publiekrecht
  • C. Brölmann, R. van Alebeek, P.A. Nollkaemper en N. Nedeski
Wetgeving internationaal privaatrecht 2022/2023
  • Prof. mr. F. Ibili, Mr. M.W.F. Bosters en Mr. B.F.P. Lhoëst
Boom Basics Europees recht
  • L.J. Ankersmit, R. Repasi en M.J. van Wolferen