Juridisch risicomanagement

Juridisch risicomanagement
  • Van worst-case naar good practice. Een onderzoek naar de rol van juridische afdelingen bij het risicomanagement van organisaties
  • Auteur(s): I. Timmer
  • ISBN Boek: 978-94-6290-874-1, 1e druk
  • ISBN E-Book: 978-90-8974-449-4, 1e druk
  • Jaar van uitgave: 2021
  • Bekijk alle specificaties

Downloads

Inhoudsopgave
€ 59,00
Product is op voorraad
Levertijd 5 dagen (Nederland)
€ 59,00
Direct leverbaar
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • 14 dagen bedenktijd
  • Toonaangevende auteurs

Volledige beschrijving

Hoe kunnen juridische afdelingen effectief en verantwoord bijdragen aan het risicomanagement van organisaties? Deze vraag staat centraal in dit proefschrift. De afgelopen decennia zijn voor organisaties in alle maatschappelijke sectoren (semi)wettelijke verplichtingen in het leven geroepen om systematisch aan risicomanagement te doen. Hoe verhoudt dit zich tot de traditionele rol die juridische afdelingen binnen organisaties hebben om toekomstige problemen tijdig te identificeren en, door de inzet van juridische instrumenten en advies, zoveel mogelijk te voorkomen? Via drie casestudies wordt duidelijk hoe juridische afdelingen in de huidige praktijk bijdragen aan risicomanagement en hoe juridisch risicomanagement binnen organisaties kan worden vormgegeven. Daarbij komen vragen aan de orde als: Wat is een juridisch risico? Wat zijn elementen voor een samenhangend beleid? In hoeverre worden risico-inschattingen door juridische professionals systematisch verricht? Welke rol spelen psychologische aspecten hierbij? Welke methoden en instrumenten kunnen bij juridisch risicomanagement worden ingezet?

Aan de hand van de bevindingen en conclusies worden concrete aanbevelingen voor juridische afdelingen gedaan om een duurzame en effectieve praktijk te ontwikkelen voor juridisch risicomanagement.

Informatie over de auteur(s)

Ivar Timmer is senior-onderzoeker Legal Management bij de Hogeschool van Amsterdam.

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Auteur(s) I. Timmer
ISBN Boek 978-94-6290-874-1,1e druk
ISBN E-Book 978-90-8974-449-4,1e druk
Verschenen 19 januari 2021
Aantal pagina's 482 pagina's
Merk Boom juridisch
Onderwerp(en) Ondernemingsrecht
Taal Nederlands

Ook interessant