Koersen door de Wet op het financieel toezicht (deel 1)

Koersen door de Wet op het financieel toezicht (deel 1)
 • Deel I - Algemene nationale en Europese aspecten, toezicht en handhaving
 • Auteur(s): C.M. Grundmann - van de Krol
 • ISBN Boek: 978-94-6290-990-8, 6e druk
 • ISBN E-Book: 978-90-5189-182-9, 6e druk
 • Jaar van uitgave: 2022
 • Bekijk alle specificaties
€ 112,00
Product is op voorraad
Levertijd 1 - 3 werkdagen (Nederland)
Wegens drukte bij onze leveranciers en vervoerders kunnen bestellingen een langere levertijd hebben. Onze excuses.
€ 112,00
Direct leverbaar
Vraag een gratis docentexemplaar aan.
Aanvragen
 • Gratis verzending vanaf € 50
 • 14 dagen bedenktijd
 • Toonaangevende auteurs

Volledige beschrijving

Koersen door de Wet op het financieel toezicht. Deel - I Algemene nationale en Europese aspecten, toezicht en handhaving is een zelfstandig geheel dat complementair is aan de andere thematische delen: Deel II – Nationale en Europese aspecten, toezicht en handhaving, Deel III - Beleggingsinstellingen en icbe’s en Deel IV - Beleggingsondernemingen.
 
De opbouw van deze nieuwe druk van deel I van Koersen door de Wet op het financieel toezicht is ten opzichte van de vorige druk grotendeels gelijk gebleven, maar uiteraard geactualiseerd aan de huidige situatie.

Hoofdstuk 1 schetst de achtergrond van het Nederlandse financieel toezichtrecht, terwijl hoofdstuk 2 een overzicht geeft van de Europese regelgeving die de inhoud van de Wft steeds meer bepaalt.Vanwege de vele wijzigingen in het Europese materiële is hoofdstuk 2 geheel herzien met een inhoudelijke beschrijving van de tot nu toe vastgestelde Europese verordeningen en voorstellen voor nieuwe verordeningen. Hoofdstuk 3 behandelt de Europese wetgevingstechniek, de gelaagde wetgevingsprocedure, de Europese toezichtstructuur die (in)direct doorwerkt in de Wft, alsmede de Bankenunie met een belangrijke rol voor de ECB. In hoofdstuk 4 wordt onder meer ingegaan op de totstandkoming, de doelstellingen, de gelaagde structuur, de reikwijdte en de bestuursrechtelijke rechtsbescherming van de Wft. Hoofdstuk 5 is gewijd aan het toezicht op de naleving van enerzijds de bij of krachtens de Wft gestelde regels en anderzijds de Europese verordeningen. Het betreft de instanties die zijn belast met het toezicht en hun toezichtbevoegdheden. Hoofdstuk 6 is een logisch vervolg op hoofdstuk 5, dat betrekking heeft op de handhaving van de Wft-regels en de Europese verordeningen, alsmede op het ter beschikking staande handhavingsinstrumentarium. De nationale samenwerking tussen de Nederlandse toezichthouders onderling en de internationale samenwerking van de Nederlandse toezichthouders met buitenlandse toezichthoudende instanties vormen het onderwerp van hoofdstuk 7. Hoofdstuk 8 ten slotte bevat enkele reflecterende observaties en conclusies met een terugblik op de hoofdlijnen van dit boek en een kleine vooruitblik.

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Auteur(s) C.M. Grundmann - van de Krol
ISBN Boek 978-94-6290-990-8,6e druk
ISBN E-Book 978-90-5189-182-9,6e druk
Verschenen 7 december 2021
Aantal pagina's 698 pagina's
Geschikt voor Wetenschappelijk Onderwijs (WO)
Reeks Boom Masterreeks
Merk Boom juridisch
Onderwerp(en) Financieel recht
Taal Nederlands

Ook interessant

Jaarrekeninglezen voor juristen
 • P.R. de Geus en J. Scholten
Werkboek WWFT / AML Practice Guide
 • Birgit Snijder-Kuipers
COVID-19 als stresstest voor het insolventierecht
 • Nederlandse Vereniging voor Rechtsvergelijkend en Internationaal Insolventierecht (NVRII) / Netherlands Association for Comparative and International Insolvency Law (NACIIL)