Koersen door de Wet op het financieel toezicht (deel 4)

Koersen door de Wet op het financieel toezicht (deel 4)
 • Deel IV - Beleggingsondernemingen
 • Auteur(s): C.M. Grundmann - van de Krol
 • ISBN Boek: 978-94-6290-939-7, 5e druk
 • ISBN E-Book: 978-90-8974-512-5, 5e druk
 • Jaar van uitgave: 2021
 • Bekijk alle specificaties
€ 97,00
Product is op voorraad
Levertijd 5 werkdagen (Nederland)
Wegens drukte bij onze leveranciers en vervoerders kunnen bestellingen een langere levertijd hebben. Onze excuses.
€ 97,00
Direct leverbaar
Vraag een gratis docentexemplaar aan.
Aanvragen
 • Gratis verzending vanaf € 50
 • 14 dagen bedenktijd
 • Toonaangevende auteurs

Volledige beschrijving

De in Koersen door de Wet op het financieel toezicht (vierde druk, 2012) behandelde onderdelen over beleggingsondernemingen zijn nu bijeengebracht in Koersen door de Wet op het financieel toezicht. Deel IV - Belegginsondernemingen. De desbetreffende onderdelen zijn door de diverse ontwikkelingen sinds 2012 geactualiseerd en uitgebreid met nieuwe onderdelen. Deel IV van Koersen door de Wet op het financieel toezicht is, evenals Deel I - Algemene nationale en Europese aspecten, toezicht en handhaving, Deel II - Effectenuitgevende instellingen en Deel III - Beleggingsinstellingen en icbe’, een zelfstandig geheel.

Deel IV bestaat uit zes hoofdstukken. Hoofdstuk 1 is een inleidend hoofdstuk over de totstandkomingsgeschiedenis van de Nederlandse en Europese regulering van beleggingsondernemingen en behandelt diverse van belang zijnde kernbegrippen. Hoofdstuk 2 bevat de uitzonderingen op de vergunningplicht voor beleggingsondernemingen en de, ondanks de uitzondering van de vergunningplicht, toepasselijke regels alsmede regels voor iedere beleggingsonderneming. In hoofdstuk 3 worden de vergunningeisen, de vergunningaanvraag en de reikwijdte van een verleende vergunning behandeld, gevolgd door hoofdstuk 4 over de regels voor vergunninghouders. In hoofdstuk 5 komen de regels in het kader van grensoverschrijdende dienstverlening en de daarbij behorende samenwerking tussen de AFM en de toezichthoudende instanties van een andere lidstaat aan de. In dit hoofdstuk is ook aandacht besteed aan het toezicht op en de handhaving van regels waaraan beleggingsondernemingen zijn onderworpen. Het betreft de bespreking van enkele specifieke bepalingen en de systematiek en uitwerking van het toezicht op en de handhaving van die Europese verordeningen die voor beleggingsondernemingen relevant zijn. Hoofdstuk 6 ‘Europese en nationale ontwikkelingen: toekomstig recht’ heeft betrekking op wijzigingen van de MiFID II en de MiFIR die in 2021 of later van toepassing zullen zijn, op wijzigingsvoorstellen die op het moment van afsluiten van de kopij nog niet waren omgezet in definitieve wijzigingen en op initiatieven om te komen tot meer wijzigingen.

Met het verschijnen van Deel IV zijn alle onderwerpen die zijn behandeld in de vierde druk van Koersen door de Wet op het financieel toezicht uit 2012 thans geactualiseerd in vier afzonderlijke delen.
 

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Auteur(s) C.M. Grundmann - van de Krol
ISBN Boek 978-94-6290-939-7,5e druk
ISBN E-Book 978-90-8974-512-5,5e druk
Verschenen 19 april 2021
Aantal pagina's 514 pagina's
Geschikt voor Wetenschappelijk Onderwijs (WO)
Reeks Boom Masterreeks
Merk Boom juridisch
Onderwerp(en) Ondernemingsrecht, Financieel recht
Taal Nederlands

Ook interessant

Vennootschapsbelasting
 • W.R. Kooiman, C.J. van Hoek en F.A. Spiekerman
Jaarrekeninglezen voor juristen
 • P.R. de Geus en J. Scholten
Verbintenissenrecht & ondernemingsrecht
 • R. Westra en G.W. de Ruiter
Handboek secretaris
 • E.M. Stevens-Fokkens
Ondernemingsrecht begrepen
 • P.W. Enthoven en N. van der Schaaf