Landsverordening administratieve rechtspraak Aruba

Landsverordening administratieve rechtspraak Aruba
  • voorzien van commentaar door M.E. B. de Haseth
  • Auteur(s): M.E.B. de Haseth
  • ISBN Boek: 978-94-6290-469-9, 1e druk
  • ISBN E-Book: 978-94-6274-892-7, 1e druk
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Bekijk alle specificaties

Downloads

Inhoudsopgave
€ 76,00
Product is op voorraad
Levertijd 1 - 3 werkdagen (Nederland)
Wegens drukte bij onze leveranciers en vervoerders kunnen bestellingen een langere levertijd hebben. Onze excuses.
€ 76,00
Direct leverbaar

Deze titel is online beschikbaar met een licentie van 18 maanden. U ontvangt een e-mail met een activatiecode en de URL waar u een account aanmaakt om de titel online te lezen.

€ 53,20
Direct leverbaar

Volledige beschrijving

Dit artikelsgewijs commentaar op de Landsverordening administratieve rechtspraak van Aruba (Lar AUA) vormt een praktische en actuele leidraad voor iedereen die op zoek is naar informatie over de inhoud en betekenis van de artikelen uit de Lar AUA, zowel studenten als praktijkjuristen.
De tekst van ieder artikel wordt gevolgd door commentaar ter doorgronding van de betekenis van dat artikel in al zijn onderdelen. Daarbij worden ook diverse algemene bestuursrechtelijke onderwerpen besproken. In het bijzonder is geput uit de bestuursrechtelijke rechtspraak van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba en van het Gerecht in eerste aanleg van Aruba, naast de totstandkomingsgeschiedenis van de Lar AUA en de literatuur. Waar in deze bronnen van lokale afkomst onvoldoende aanknopingspunten te vinden zijn, is aansluiting gezocht bij Nederlandse bronnen.

In deze uitgave is de Lar AUA het uitgangspunt. Per artikel wordt verwezen naar de desbetreffende artikelen in de regelingen van administratieve rechtspraak van Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba, en de Nederlandse Algemene wet bestuursrecht.

Informatie over de auteur(s)

Mr. M.E.B. de Haseth was van 2004-2016 als jurist werkzaam bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Daar heeft zij deelgenomen aan een sinds 2004 lopend samenwerkingsproject tussen de Raad van State en het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba voor de behandeling van het hoger beroep op alle terreinen van het bestuursrecht in het Caribisch deel van het Koninkrijk. Thans is zij rechter in opleiding bij het Gemeenschappelijk Hof, met als standplaats het Gerecht in eerste aanleg van Aruba.

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Auteur(s) M.E.B. de Haseth
ISBN Boek 978-94-6290-469-9,1e druk
ISBN E-Book 978-94-6274-892-7,1e druk
Verschenen 11 mei 2018
Aantal pagina's 270 pagina's
Reeks Studiereeks Nederlands-Antilliaans en Arubaans Recht (SNAAR)
Merk Boom juridisch
Onderwerp(en) Staatsrecht en bestuursrecht
Taal Nederlands

Ook interessant

Om de lokale democratie
  • Aalt Willem Heringa, Jan Schinkelshoek en Gerrit Voerman
Recht doorgronden
  • Ernst Hirsch Ballin
Transparantie en openbaarheid
  • A.W.G.J. Buijze, A. Drahmann, C.J. Wolswinkel, N.N. Bontje en E.C. Pietermaat
Commentaar & Context Wet open overheid
  • Mr. B.R. Boerboom, Mr. N.N. Bontje, Mr. I. Hasker, Dr. mr. J.P. Heinrich, Mr. E.C. Pietermaat, Mr. drs. F.J.H. van Tienen en Mr. D.I. van Weerden