Medewerkersparticipatie bij de politie

Medewerkersparticipatie bij de politie
 • Auteur(s): Ivo van Duijneveldt en Fleur Hilhorst
 • ISBN Boek: 978-94-6236-157-7, 1e druk
 • ISBN E-Book: 978-90-5931-461-0, 1e druk
 • Jaar van uitgave: 2020
 • Bekijk alle specificaties

Downloads

Inhoudsopgave
€ 36,00
Product is op voorraad
Levertijd 1 - 3 dagen (Nederland)
Wegens drukte in onze webshop en bij vervoerders kunnen bestellingen een langere levertijd hebben. Onze excuses.
€ 36,00
Direct leverbaar
 • Gratis verzending vanaf € 50
 • 14 dagen bedenktijd
 • Toonaangevende auteurs

Volledige beschrijving

De politie wil medewerkers betrekken bij beslissingen in en over hun werk. Om zo hun kennis en kunde te benutten. Dit komt de kwaliteit van de taakuitvoering, beslissingen én het draagvlak voor beleid ten goede. In de praktijk blijk het echter nog best lastig om deze medewerkersparticipatie toe te passen. Dit boek beschrijft hoe vier teams binnen de politieorganisatie hiermee omgaan. Soms planmatig, soms juist intuïtief.

Het woord ‘medewerkersparticipatie’ blijkt wisselende reacties op te roepen. Is de leiding echt bereid medewerkers ruimte te geven? En kunnen leidinggevenden wel ruimte bieden, als keuzes op andere niveaus in de organisatie worden gemaakt? En nemen medewerkers echt initiatief en daarmee verantwoordelijkheid? Hoe voorkom je dat medewerkersparticipatie verwordt tot een rituele dans? Medewerkersparticipatie blijkt het resultaat van een subtiel samenspel binnen de teams. Tussen medewerkers en hun leidinggevenden, maar ook tussen medewerkers onderling.

Medewerkersparticipatie vraagt meer dan faciliterend leiderschap alleen. Goed ‘volgerschap’ van medewerkers blijkt net zo belangrijk. Medewerkersparticipatie blijkt daarmee zowel een aanjager voor professionele autonomie als voor de samenwerking binnen de teams.

Informatie over de auteur(s)

Ivo van Duijneveldt is organisatieadviseur bij Andersson Elffers Felix. Hij werkt regelmatig in onderzoeks- en adviesopdrachten voor en met de politie.

Fleur Hilhorst is Registerpsycholoog NIP Arbeid & Organisatie. Zij werkt als adviseur, onderzoeker en (team-)coach op het gebied van leiderschap en team- en organisatieontwikkeling bij de politie.

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Auteur(s) Ivo van Duijneveldt en Fleur Hilhorst
ISBN Boek 978-94-6236-157-7,1e druk
ISBN E-Book 978-90-5931-461-0,1e druk
Verschenen 18 augustus 2020
Aantal pagina's 122 pagina's
Merk Boom criminologie
Onderwerp(en) Criminologie
Taal Nederlands

Ook interessant

Het dodelijke dienstwapen
 • Julia Teunissen, Lotte Nietzman, Jo-Anne Kramer, Petra I. Verstrepen, Melinda E. Zwanenburg, André W.E.A. De Zutter, Ricardo Nieuwkamp en Peter J. van Koppen
De Mokumse mokermoord
 • Julie Rijnders, Lisette Dirksen, Rachel Splinters, Jochem Scheepers, Guillaume Beijers, Jasper J. van der Kemp en Peter J. van Koppen
Twee eeuwen gevangen
 • Herman Franke