Nederlands recht begrepen

Nederlands recht begrepen
  • Auteur(s): L. Janssen en M. de Blois
  • ISBN Boek: 978-94-6290-271-8, 6e druk
  • Jaar van uitgave: 2022
  • Bekijk alle specificaties
€ 52,50
Product is op voorraad
Levertijd 1 - 3 werkdagen (Nederland)
Wegens drukte bij onze leveranciers en vervoerders kunnen bestellingen een langere levertijd hebben. Onze excuses.

Deze titel is online beschikbaar met een licentie van 18 maanden. U ontvangt een e-mail met een activatiecode en de URL waar u een account aanmaakt om de titel online te lezen.

€ 36,75
Direct leverbaar
Vraag een gratis docentexemplaar aan.
Aanvragen

Volledige beschrijving

Nederlands recht begrepen maakt hbo-studenten op een praktische en toegankelijke manier vertrouwd met het recht. Het is de bedoeling dat de studenten, als ze het boek bestudeerd hebben, maatschappelijke verschijnselen juridisch kunnen duiden, de verschillende rechtsgebieden herkennen en de basisbegrippen van de verschillende rechtsgebieden kunnen toepassen.

Bij het schrijven van dit boek is veel aandacht besteed aan duidelijk taalgebruik en aan herkenbare voorbeelden. Het boek heeft een heldere hoofdstukstructuur, met een inleiding en een kernachtige samenvatting. Dat biedt de docenten desgewenst de mogelijkheid om tijdens de colleges veel aandacht te besteden aan eigen casuïstiek, die inspeelt op de latere beroepspraktijk van de studenten.

De eerste drukken van dit boek werden verzorgd door Lydia Janssen. Matthijs de Blois heeft nu de bewerking overgenomen. Hij was jarenlang als universitair docent verbonden aan de Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht. 

In deze zesde druk zijn aard en opzet van het boek dezelfde gebleven. De tekst is gewijzigd en aangevuld in verband met wetswijzigingen en ontwikkelingen in de jurisprudentie, terwijl hier en daar formuleringen zijn aangepast.


Doelgroep
Dit boek is zeer geschikt als inleiding in het recht voor studenten in het hoger onderwijs (HBO-rechten, SJD), alsmede voor geïnteresseerden die een algemeen, compleet overzicht willen verkrijgen van het Nederlands recht.

 

 

Informatie over de auteur(s)

De eerste drukken van dit boek werden verzorgd door Lydia Janssen. Matthijs de Blois heeft nu de bewerking overgenomen. Hij was jarenlang als universitair docent verbonden aan de Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht. 

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Auteur(s) L. Janssen en M. de Blois
ISBN Boek 978-94-6290-271-8,6e druk
Verschenen 15 augustus 2022
Aantal pagina's 410 pagina's
Geschikt voor Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Reeks Recht begrepen
Merk Boom juridisch
Onderwerp(en) Algemeen
Taal Nederlands

Ook interessant

Togadragers in de rechtsstaat
  • E. Bauw, D.J.B. de Wolff, M.E. de Meijer en M. Westerveld
Transparantie in de blockchain
  • Jurgen Goossens en Charlotte van Oirsouw
De advocatuur als onderneming
  • Han Mesters, Willem Hengeveld, Marijn Rooymans, Elodie van Sytzama, Hans Schuurman, Martine Brouwer -'t Hart, Anne-Marie Brueren, Anne-Laure Losseau, Floor Blindenlach-Driessen, Marjan Hermkes-van Ham, Eva Peters, Beatrijs van Selm, Maurits Fornier, Edwin Weller, Annemiek Louwrier en Scipio van der Stoel
Recht: een introductie
  • Parviz Samim en Amber Bolk